המכללה האקדמית אשקלון מציעה לימודי תואר ראשון B.Sc במדעי התזונה, הנועד להקנות לבוגריו ידע, מיומנויות וכלים במדעי התזונה הקלינית והקהילתית ולהכשירם לעבודות בתחום.
תואר ראשון במדעי התזונה של המכללה האקדמית אשקלון מציע לכם הזדמנות פז לרכוש את מיטב הידע, המיומנויות והכלים הדרושים לצורך השתלבות בעבודות שונות בתחום חשוב, מרתק ומבוקש זה. הלימודים משלבים בין עולם מדעי הטבע לעולם מדעי החברה, ומתמקדים, בתחומי התזונה והדיאטה. הלימודים כוללים דגש קליני וקהילתי, במטרה לאפשר לבוגרים השתלבות מקצועית בתחומים בהם מעורבת התזונה הקלינית והקהילתית.
הלימודים מתאימים לכל המעוניינים להשתלב במגוון תפקידים בתחומי התזונה והדיאטה במערכות הבריאות או באופן עצמאי. כן מתאימים הלימודים לעובדי מערכת הבריאות, המעוניינים להעמיק הבנתם בתחום ולהעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
הלימודים לתואר נמשכים שלוש שנים - ולאחריהם ממשיכים הסטודנטים לשנת סטאז' שעליהם להשלים באופן עצמאי.
- ממוצע בגרות בציון 90
- פסיכומטרי 550
חריגים:
* ממוצע בגרות 90 +פסיכומטרי 520 +ראיון קבלה
* ממוצע בגרות 95+ ראיון קבלה+ התייחסות למקצועות מדעיים בבגרות (כימיה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה). מוגבר אחד לפחות בהיקף של 5 יח"ל בציון 75 ומעלה
החוג למדעי התזונה מעניק לבוגריו תואר בוגרB.Sc במדעי התזונה לקראת התמחות כדיאטן/נית קליני/ת. מטרת הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים לקראת התמחות בתחומים מגוונים כגון: מוסדות/שירותי בריאות, תעשיית המזון, מחקר ופיתוח. תכנית הלימודים עשירה, מגוונת ומשלבת לימודים עיוניים ומעשיים מתחומי הליבה במדעי החיים ותחומי תמיכה רחבים.
בין נושאי הלימוד: סטטיסטיקה ושיטות מחקר, בריאות הציבור וקידום בריאות האדם והסביבה; גישה קהילתית לרווחה חברתית- כלכלית ותזונתית; היכרות עם שירותי תזונה והסעדה ציבורית; ניהול קהילתי של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים- בגיל הרך ובגיל השלישי ובמצב עוני חברתי- כלכלי ותזונתי ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים.
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות התואר, יקבלו תעודת בוגר תואר ראשון - B.Sc במדעי התזונה מטעם המכללה האקדמית אשקלון.