תואר ראשון במנהל עסקים במסלול מימון ובנקאות
המל"א - המרכז ללימודים אקדמיים - מציע לכם תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות במימון ובנקאות: מסלול לימודים מקיף ומעמיק, המכין את בוגריו למעבר מוצלח של בחינות ההסמכה ליועצי השקעות, מנהלי תיקים ומשווקי השקעות של הרשות לניירות ערך.
הלימודים מתקיימים באור יהודה.
תכנית הלימודים במימון ובנקאות פונה הן למעוניינים בפיתוח קריירה הקשורה לתחום הבנקאות, שוק ההון והפיננסים והן למעוניינים ביצירת יתרון תחרותי במסלול ההתפתחות הניהולי בארגונים השונים. במהלך לימודי המסלול, יירכשו הסטודנטים את הידע התיאורטי והכלים הדרושים על מנת להבין את מורכבות השיקולים השונים הנוגעים לסוגיות הכלכליות המצויות בתחום הפיננסים. בנוסף, כחלק מלימודי המסלול יוכנו הסטודנטים לאחד מבין שני המבחנים החיצוניים הבאים:
- ייעוץ השקעות
- ייעוץ פנסיוני
במהלך התוכנית יוצע לתלמידי המסלול להשתלב בקורס חדר עסקאות ייחודי שהוקם בחסות בנק לאומי ומאפשר התנסות מעשית בהשקעות.
כמו כן, לצד התכנים האקדמיים ייהנו הסטודנטים הלומדים מתוכנית ה- Career Booster – סדרת קורסי בחירה המקנים לסטודנטים תעודות מקצועיות כבר במהלך השנה השנייה ללימודים, דבר המאפשר השתלבות מהירה בשוק העבודה. בין הקורסים המוצעים: פיתוח הדרכה בארגונים, ניהול דיגיטל, יזמות נדל"ן, ניהול חווית לקוח ועוד.
ללימודים יתקבלו בעלי זכאות לתעודת בגרות בממוצע משוקלל של 85 לפחות. בעלי תעודת גמר של מכינה קדם אקדמית אוניברסיטאית, השקולה לתעודת בגרות, בממוצע משוקלל 85 ומעלה. כמו כן, נרשם מעל גיל 30 אשר אינו זכאי לבגרות או אינו עומד בממוצע הנדרש, חייב במכינת 30+.
הנרשמים לתואר ראשון במנהל עסקים המעוניינים במסלול: שיווק מימון ובנקאות יידרשו לעמוד גם בממוצע של 75 לפחות בקורסים המפורטים בתקנון המוסד ובידיעון.
משך הלימודים כשלוש שנים והיקף הלימודים בתכנית עומד על 120 נקודות זכות.
להלן תכנית הלימודים:
לימודי ליבה- 69 נ"ז - קורסי ניהול המקיפים את עולם התוכן של המנהל בתחומי משאבי אנוש, משפט, מערכות מידע,
מימון, חשבונאות ושיטות מחקר.
לימודי המסלול- 27 נ"ז-קורסי העמקה בתחום המימון ובנקאות כחלק מלימודי המסלול בתואר.
לימודי הרחבה– 18 נ"ז- 6 קורסים מעולמות תוכן שונים במסגרת קורסי החטיבות המוצעות.
פרויקט– 6 נ"ז- בסיום הלימודים יידרש הסטודנט להפגין את מגוון הכישורים והידע האקדמי שרכש באמצעות עבודת גמר, שבה יבחן בעיה עסקית המשפיעה על המגזר העסקי ככלל או על ענף ספציפי בפרט, תוך מתן המלצות לפתרון הבעיה.
סטודנטים הלומדים במסלול מימון ובנקאות יידרשו לעמוד בממוצע 75 ומעלה ללא אף כישלון בקורסים הבאים כתנאי מעבר לשנה ב' ו-ג': מתמטיקה א', מתמטיקה ב', סטטיסטיקה א', סטטיסטיקה ב', חשבונאות א', כלכלה מיקרו, כלכלה מקרו, מימון א' ומימון ב'.
בוגרי התואר, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יקבלו תעודת בוגר - BA במנהל עסקים עם התמחות במימון ובנקאות, מטעם המל"א. בוגרים אשר יעברו בהצלחה את מבחני הרשות לניי"ע - יקבלו רישיון עיסוק מתאים. מסלול ייעוץ פנסיוני יכין את הסטודנט לקבלת רישיון יועץ פנסיוני ומסלול ייעוץ השקעות יכין את הסטודנט לקבלת רישיון יועץ השקעות.
כמוסד אקדמי הדוגל ביישומיות ובהכנת הסטודנטים הלומדים לקריירה משגשגת, יכין המרכז את הסטודנטים הלומדים, כבר במהלך הלימודים, לאחת משתי הבחינות הבאות של הרשות לני"ע והמפקח על הביטוח:
- מסלול ייעוץ השקעות כהכנה לקבלת רישיון יועץ השקעות.
- מסלול ייעוץ פנסיוני כהכנה לקבלת רישיון יועץ פנסיוני.