תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית
אם אתם מעוניינים לגלות את המסתורין האופף את יצורי המעמקים, אם אתם רוצים להשתלב בחזית המחקר והפיתוח – בתעשיית התרופות, החקלאות, הקוסמטיקה או תעשיות רבות אחרות, ואם אתם לא מצליחים להכריע האם ברצונכם ללמוד ביוטכנולוגיה או מדעי הים – לימודי ביוטכנולוגיה ימית הם בדיוק מה שאתם מחפשים!
ביוטכנולוגיה ימית היא תחום חדש יחסית, המבקש לנצל את מאפייניהם הייחודיים של האורגניזמים הימיים (דגים, אצות וכו') לטובת האנושות – לפיתוח תרופות ותוספי מזון, לפיתוח מקורות אנרגיה אלטרנטיביים ועוד. כן עוסק התחום בשימור הסביבה הימית ובשיקומה מנזקי האדם. בואו לקרוא מידע נוסף אודות לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית.
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי ביוטכנולוגיה ימית?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי ביוטכנולוגיה ימית?
מידע כללי
ביוטכנולוגיה ימית היא תחום מחקר שיש לו חשיבות רבה לתעשייה, לרפואה ולכלכלה ושמתפתח לאחרונה בקצב מואץ בכל העולם. ביוטכנולוגיה ימית עוסקת בהפקה, באפיון ובשימושים של חומרים ביולוגיים ממקורות ימיים, בחקלאות ימית, בניטור ושיקום של ימים וחופים ובלמידת מנגנוני ההישרדות וההסתגלות של אורגניזמים ימיים שמתקיימים בתנאי מחיה קיצוניים. בעלי החיים, האצות והחיידקים שנמצאים לחופי ישראל נושאים עימם אוצר גנטי עצום שניתן לנצל לצרכי מחקר ופיתוח.
לימודי ביוטכנולוגיה ימית מעניקים לסטודנטים ידע בתחומי התוכן האקדמיים המשותפים לכל תחומי הביוטכנולוגיה והכשרה אקדמית רחבה וייחודית בתחום של ביוטכנולוגיה ימית ומדעי הים, כל שבוגרי הלימודים נחשבים לאנשי מקצוע מבוקשים – היכולים להשתלב בשלל משרות מרתקות ולעזור לקידומו של עולם המחקר הישראלי.
לימודי ביוטכנולוגיה ימית
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
למי מתאים ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית?
לימודי ביוטכנולוגיה ימית לתואר ראשון מיועדים לאנשים סקרנים, בעלי נטייה מדעית וריאלית, אשר מסתרי המעמקים מרתקים אותם – וברצונם להכיר את עולם החי המופלא השוכן המצולות – ולהבין כיצד ניתן לנצל עולם זה לטובת פיתוחים מדעיים וטכנולוגיים לטובת האדם.
מה הם תנאי הקבלה ללימודי ביוטכנולוגיה ימית?
תנאי הקבלה לתואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית כוללים, בדרך כלל, דרישה לתעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי תקף. כיוון שמדובר בחוג מבוקש למדי, לרוב נדרשים ציוני הבגרות והפסיכומטרי להיות מעל הממוצע. במכללות אחדות ניתן להתקבל על סמך ציוני הבגרות או הפסיכומטרי בלבד – אך במקרים אלו נדרשים המועמדים להיות בעלי ציון בגרות או פסיכומטרי גבוה למדי.
תנאי קבלה נפוצים נוספים בתחום כוללים רמת אנגלית טובה, השלמת יחידות לימוד רבות במקצועות מדעיים וריאליים בתעודת הבגרות ומעבר של ריאיון קבלה.
אם גם אתם מעוניינים להשתלב בלימודים מרתקים אלו, אך חוששים כי אינכם עומדים בתנאי הקבלה – הסירו דאגה מליבכם! אתם יכולים לשפר את ציוני הבגרות או הפסיכומטרי בעזרת קורס הכנה או להירשם ללימודים במכינה קדם אקדמית – ובכך להעלות פלאים את סיכויי הקבלה שלכם.
לימודי ביוטכנולוגיה ימית
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
כמה זמן נמשכים לימודי ביוטכנולוגיה ימית?
לימודי ביוטכנולוגיה ימית, כמו גם לימודי ביוטכנולוגיה ומקצועות אחרים מענף מדעי הטבע ומדעי החיים נפרשים על פני שלוש שנות לימוד.
מה הם מסלולי הלימוד בביוטכנולוגיה ימית?
תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית מוצע, בדרך כלל, במתכונת חד חוגית בלבד, אולם במכללות ברחבי הארץ מתקיימים גם כמה מסלולי לימוד ייחודיים במסגרתם משתלבים הסטודנטים בתואר ראשון כפול המשלב בין ביוטכנולוגיה ימית לבין אחד מתחומי ההנדסה למשל. מסלול זה נפרש על פני חמש שנות לימוד במקום שבע, משך הזמן שהיה לוקח להשלמת שני התארים בנפרד.
מה לומדים בתואר בביוטכנולוגיה ימית?
לימודי ביוטכנולוגיה ימית כוללים מגוון עשיר של נושאי לימודי עיוניים ותיאורטיים מרתקים, לצד השתתפות בשלל התנסויות מעשיות חווייתיות – עבודה במעבדות מחקר חדישות, סיורים מקצועיים, ואף אפשרות להשתתף בקורס צלילה או קורס משיטי ספינה (בחלק ממוסדות הלימוד).
בין הנושאים והתכנים הנלמדים בתואר: מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביוכימיה ולימודי יסוד במדעי הים ובמדעי החיים, קורסי יסוד בביוטכנולוגיה, ביולוגיה מולקולארית וגנטיקה, נושאי אוקיינוגרפיה, נושאים ייחודיים של ביוטכנולוגיה ימית כמו חומרי טבע מן הים, פרויקט מחקרי מונחה והיכרות עם ההיבטים המורכבים של מיזמי הזנק (סטארט-אפ) בביוטכנולוגיה ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים.
איזה תעודה מקבלים בוגרי ביוטכנולוגיה ימית?
בוגרי התואר, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון – B.Sc בביוטכנולוגיה ימית מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.
במה עוסקים בוגרי ביוטכנולוגיה ימית?
בוגרי לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית יוכלו להשתלב בשלל עבודות מחקר ופיתוח מרתקות בתחום: בחברות תרופות ובחברות קוסמטיקה, בתעשיות לפיתוח אנרגיה חלופית, במכון לחקר ימים ואגמים בישראל, בעולם החקלאות הימית ובפיתוח תוספי מזון, במתקני התפלת מים וארגוני שמירת סביבה ועוד.
מה הם לימודי ההמשך לבוגרי ביוטכנולוגיה ימית?
אפשרויות המשך הלימודים העומדות בפני בוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית הן רבות – הם יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בביוטכנולוגיה ימית, תואר שני בביוטכנולוגיה, תואר שני בביולוגיה, תואר שני במדעי הים, ולמעשה – כמעט כל תואר שני באחד מתחומי המדעים המדויקים ומדעי הטבע פתוח בפניהם.
מודעה
מחפש לימודי ביוטכנולוגיה ימית?