לימודי ייצור פרלינים
לימודי ייצור פרלינים במסגרת לימודי תעודה הינם לימודים מיוחדים, מעשיים ומבוקשים אשר נלמדים תחת ענף המזון והשתייה. מטרתם של לימודים אלו הינה להכשיר את בוגריהם כאנשי מקצוע מומחים, איכותיים ומיומנים בכל הנוגע לעבודה עם שוקולד.
תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים ידע תיאורטי מקיף ומעמיק בשילוב עם מיומנויות וכלים מעשיים הנדרשים לצורך היכרות עם סוגי השוקולד השונים, הבנת אופי התנהגותם ורכישת הטכניקות להכנתם, ובאמצעות אלו ליצור קינוחים טעימים, ייחודיים ואסתטיים.
תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים ידע תיאורטי מקיף ומעמיק בשילוב עם מיומנויות וכלים מעשיים הנדרשים לצורך היכרות עם סוגי השוקולד השונים, הבנת אופי התנהגותם ורכישת הטכניקות להכנתם, ובאמצעות אלו ליצור קינוחים טעימים, ייחודיים ואסתטיים.
מידע כללי אודות קורס ייצור פרלינים
שוקולד הינו מאכל מתוק ומפנק אשר תופס מקום נכבד ועיקרי בעולם האוכל בארץ ובעולם. טעמו של השוקולד הינו מתוק וטעים במיוחד, ובנוסף לכך השוקולד הוא מאכל מעורר אשר תורם לשיפור מצב הרוח, משפר את בריאות כלי הדם, מפחית את החמצון בדם, מסייע בהפחתת לחצים, משפר את רמת האינטיליגנציה ובעל יתרונות רבים נוספים, כל עוד הוא נצרך בכמות מוגבלת ומבוקרת.
פרלינים הינם קינוחי שוקולד המיוצרים בטכניקה מדויקת ומקצועית אשר מתחילה בטמפרור, ממשיכה במזיגה לתבנית ולאחריה הכנסה לקירור, ומסתיימת בחטיף שוקולדי קטן, אסתטי וטעים. לרוב, מלאים הפרלינים בליקרים, שוקולדים אחרים, פירות, אגוזים ועוד.
פרלינים הינם קינוחי שוקולד המיוצרים בטכניקה מדויקת ומקצועית אשר מתחילה בטמפרור, ממשיכה במזיגה לתבנית ולאחריה הכנסה לקירור, ומסתיימת בחטיף שוקולדי קטן, אסתטי וטעים. לרוב, מלאים הפרלינים בליקרים, שוקולדים אחרים, פירות, אגוזים ועוד.
קהל היעד לקורס ייצור פרלינים
לימודי קורס ייצור פרלינים פונים לכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מאתגר ומספק זה, בין אם מתוך כוונה לרכוש ידע נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בשלל המשרות המוצעות בתחום ובין אם לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית.
הלימודים מתאימים הן לחסרי כל רקע וניסיון קודם בנושא המעוניינים ברכישת הכשרה מקצועית ואיכותית בתחום זה, והן לקונדיטורים, טבחים או לכל העוסקים בתחום זה מכבר אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
הלימודים מתאימים הן לחסרי כל רקע וניסיון קודם בנושא המעוניינים ברכישת הכשרה מקצועית ואיכותית בתחום זה, והן לקונדיטורים, טבחים או לכל העוסקים בתחום זה מכבר אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
תנאי הקבלה לקורס ייצור פרלינים
תנאי הקבלה לקורס ייצור פרלינים משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, כאשר חלק מן הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב ואינם מציבים תנאי קבלה כלל. עם זאת, ישנם קורסים הדורשים כי יהיו המועמדים בני 18 ומעלה.
עם זאת, ייתכן כי יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה או מבחני קבלה ספציפיים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.
עם זאת, ייתכן כי יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה או מבחני קבלה ספציפיים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.
משך לימודי ייצור פרלינים
משך לימודי ייצור פרלינים משתנה בין המכללות השונות, היקף החומר הנלמד, הרקע הקודם של המועמדים ומתכונת הלימודים. על פי רוב, כוללים הלימודים בין 50 ל-90 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן הנעה בין חודשיים לבין חצי שנה.
כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.
כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.
נושאי הלימוד בקורס ייצור פרלינים
במהלך לימודי הקורס בנושא ייצור פרלינים מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים בקורס כוללים נושאים כמו טכניקות הכנה, עבודה עם שוקולד, טמפרור וחשיבות הטמפרטורה, זנים שונים של פולי קקאו, אפיית שוקולד, פיסול וקישוט משוקולד, טכניקות חיתוך שוקולד, עיצוב בשוקולד, הכנת גנאש, הכנת טראפלס מסוגים שונים, טעמים ומרקמים ועוד.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים בקורס כוללים נושאים כמו טכניקות הכנה, עבודה עם שוקולד, טמפרור וחשיבות הטמפרטורה, זנים שונים של פולי קקאו, אפיית שוקולד, פיסול וקישוט משוקולד, טכניקות חיתוך שוקולד, עיצוב בשוקולד, הכנת גנאש, הכנת טראפלס מסוגים שונים, טעמים ומרקמים ועוד.
תעודת גמר לאחר קורס ייצור פרלינים
לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, הגשת תרגילים, הגשת פרויקט סיום והשתתפות פעילה בשיעורים תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי ייצור פרלינים
עם סיום לימודי ייצור פרלינים יוכלו הבוגרים להשתלב בשוק העבודה במסגרת שלל משרות ומקומות כמו מפעלים לייצור קינוחים, מסעדות יוקרתיות, בתי קפה, חנויות בוטיק, קונדיטוריות ועוד. נוסף על כך יכולים הבוגרים לפנות לדרך עצמאית בה יציעו את מטעמיהם לכל המעוניינים בכך.
לימודי המשך לאחר קורס ייצור פרלינים
בוגרי קורס ייצור פרלינים המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך כוונה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי יוכלו להמשיך ללימודים בקורס עיצוב עוגות בו יוכשרו לקישוט עוגות באמצעות טכניקות מתקדמות וחומרי גלם מגוונים.
אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים בקורס זילוף עוגות שיכשיר אותם לעיצוב עוגות ומאפים באמצעות טכניקות זילוף מיוחדות ושימוש בקרמים טעימים שונים.
אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים בקורס זילוף עוגות שיכשיר אותם לעיצוב עוגות ומאפים באמצעות טכניקות זילוף מיוחדות ושימוש בקרמים טעימים שונים.
מודעה