לימודי טבחות סוג 1
לימודי טבחות סוג 1 במסגרת לימודי תעודה הינם לימודים מבוקשים, מעשירים ומיוחדים אשר נלמדים תחת ענף המזון והשתייה. מטרתם של לימודים אלו הינה להכשיר את בוגריהם כטבחים מקצועיים בעלי הסמכה מקצועית בסיסית בבישול המוכרת על ידי משרד הכלכלה.
תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים ידע תיאורטי מקיף ומעמיק בשילוב עם מיומנויות וכלים מעשיים הנדרשים לצורך השתלבות בתחום הטבחות והקולינריה. הלימודים כוללים הן לימודים תיאורטיים והן הכשרה מעשית במטבחים, כך שהמשתתפים יתנסו בתחום טרום סיום הלימודים.
תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים ידע תיאורטי מקיף ומעמיק בשילוב עם מיומנויות וכלים מעשיים הנדרשים לצורך השתלבות בתחום הטבחות והקולינריה. הלימודים כוללים הן לימודים תיאורטיים והן הכשרה מעשית במטבחים, כך שהמשתתפים יתנסו בתחום טרום סיום הלימודים.
מידע כללי אודות קורס טבחות סוג 1
טבחות סוג 1 הינה ההכשרה המקצועית הבסיסית בענף הקולינריה, המוכרת ומאושרת על ידי משרד הכלכלה. ניתן להמשיך לקורסי טבחות עד לסוג 5, כאשר כל הכשרה דורשת סיום של ההכשרה הקודמת וניסיון מעשי בתחום, ומספקת לבוגריה מיומנויות מתקדמות בתחום.
המשתתפים בלימודים ילמדו אודות שיטות העבודה השונות במטבח, דרכי ההכנה המגוונות הקיימות לצורך הכנת מזונות מסוגים שונים וביניהם בשרים, תוספות, מאפים, קינוחים, מרקים, סלטים ועוד. בנוסף, ירכשו המשתתפים מיומנויות לעבודה בצוות, זאת תוך מתן דגש לשמירה על ניקיון וסדר במטבח.
המשתתפים בלימודים ילמדו אודות שיטות העבודה השונות במטבח, דרכי ההכנה המגוונות הקיימות לצורך הכנת מזונות מסוגים שונים וביניהם בשרים, תוספות, מאפים, קינוחים, מרקים, סלטים ועוד. בנוסף, ירכשו המשתתפים מיומנויות לעבודה בצוות, זאת תוך מתן דגש לשמירה על ניקיון וסדר במטבח.
קהל היעד לקורס טבחות סוג 1
לימודי קורס טבחות סוג 1 פונים לכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מאתגר ומספק זה, בין אם מתוך כוונה לרכוש ידע נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בשלל המשרות המוצעות בתחום ובין אם לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית.
הלימודים מתאימים הן לחסרי כל רקע וניסיון קודם בנושא המעוניינים ברכישת הכשרה מקצועית ואיכותית בתחום זה, והן לעוסקים בתחום זה מכבר אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
הלימודים מתאימים הן לחסרי כל רקע וניסיון קודם בנושא המעוניינים ברכישת הכשרה מקצועית ואיכותית בתחום זה, והן לעוסקים בתחום זה מכבר אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
תנאי הקבלה לקורס טבחות סוג 1
תנאי הקבלה לקורס טבחות סוג 1 משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, כאשר חלק מן הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב ואינם מציבים תנאי קבלה כלל. עם זאת, ישנם קורסים הדורשים כי יהיו המועמדים בני 18 ומעלה, בוגרי 9 או 10 שנות לימוד. בנוסף, עליהם להציג אישור המעיד על כשירות בריאותית לעיסוק בתחום.
עם זאת, ייתכן כי יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה או מבחני קבלה ספציפיים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.
עם זאת, ייתכן כי יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה או מבחני קבלה ספציפיים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.
משך לימודי טבחות סוג 1
משך לימודי טבחות סוג 1 משתנה בין המכללות השונות, היקף החומר הנלמד, הרקע הקודם של המועמדים ומתכונת הלימודים. על פי רוב, כוללים הלימודים כ-1130 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן הנעה בין שמונה חודשים לבין שנה אחת.
כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.
כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.
נושאי הלימוד בקורס טבחות סוג 1
במהלך לימודי הקורס בנושא טבחות סוג 1 מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים בקורס כוללים נושאים כמו מבוא לעולם הבישול והגסטרונומיה, הציוד והמכשור הקיים במטבח, חומרי גלם, שיטות בישול, תכנון והכנת תפריטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, תוספות וקינוחים, חישוב עלויות ותמחור, מאכלים אתניים, מנות צמחוניות, הכנת רטבים, הכנת בצקים, כשרות, תברואה וסטריליזציה ועוד.
בדרך כלל, התכנים הנלמדים בקורס כוללים נושאים כמו מבוא לעולם הבישול והגסטרונומיה, הציוד והמכשור הקיים במטבח, חומרי גלם, שיטות בישול, תכנון והכנת תפריטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, תוספות וקינוחים, חישוב עלויות ותמחור, מאכלים אתניים, מנות צמחוניות, הכנת רטבים, הכנת בצקים, כשרות, תברואה וסטריליזציה ועוד.
תעודת גמר לאחר קורס טבחות סוג 1
לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, הגשת תרגילים, הגשת פרויקט סיום והשתתפות פעילה בשיעורים תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. לאחר שיעברו את המבחנים הממשלתיים הנדרשים, יזכו בתעודת מקצוע מאושרת על ידי משרד הכלכלה.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי טבחות סוג 1
עם סיום לימודי טבחות סוג 1 יוכלו הבוגרים להשתלב בשוק העבודה במסגרת שלל משרות ומקומות כמו מסעדות, בתי קפה, עסקי קייטרינג, בתי מלון, אולמות אירועים ועוד.
לימודי המשך לאחר קורס טבחות סוג 1
בוגרי קורס טבחות סוג 1 המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך כוונה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי יוכלו להמשיך ללימודים בקורס קונדיטוריה בו יוכשרו להכנת קינוחים מגוונים ומיוחדים.
אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים בקורס טעימות יין שיכשיר אותם כטועמי יין שיש ביכולתם לבחון את איכותו ועושר הטעמים המצוי בו.
אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים בקורס טעימות יין שיכשיר אותם כטועמי יין שיש ביכולתם לבחון את איכותו ועושר הטעמים המצוי בו.
מודעה