ClickCease

תואר שני בדיפלומטיה

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
תואר שני בדיפלומטיה
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני בדיפלומטיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני בדיפלומטיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

לימודי דיפלומטיה לתואר שני

אם כבר סיימתם תואר ראשון וכעת אתם מעוניינים להכיר את עולם הדיפלומטיה מקרוב – ואף להשתלב בעבודות מרתקות, מאתגרות ויוקרתיות בתחום – הן כשליחים של משרד החוץ והן בארגונים בינלאומיים שונים, בארגונים ממשלתיים ובשירות הציבורי – לימודי התואר השני בדיפלומטיה הם צעד גדול שיקדם אתכם בדרך לכך.

הדיפלומטיה היא אמנות ניהול המשא ומתן, והדיפלומט מטרתו היא להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבור הקבוצה אותה הוא מייצג. הדיפלומט משמש, למעשה, כשליחם של המדינאים, ואין הוא מכריע ומקבל החלטות בעצמו, אלא דואג להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבור שולחיו. הנושאים הרגישים בהם עוסק הדיפלומט הופכים את תפקידו לבעל חשיבות מכרעת לשגשוג המדינה אותה מייצג. בואו לקרוא מידע נוסף אודות לימודי תואר שני בדיפלומטיה.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני בדיפלומטיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני בדיפלומטיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

למי מתאימים לימודי תואר שני בדיפלומטיה?

לימודי תואר שני בדיפלומטיה מיועדים לאקדמאים המעוניינים להשתלב במגוון תפקידים מרתקים במכוני מחקר, ארגונים עסקיים, בשירות הציבורי ובמשרדי הממשלה (ובראשם, כמובן, משרד החוץ, שכן בוגרים רבים של תואר זה מתקבלים, בקלות יחסית, לקורס הצוערים) – בתפקידי שליחות דיפלומטית או בתפקידים אחרים הדורשים מיומנויות דיפלומטיות והבנה בקשרי חוץ, יחסים בינלאומיים וענייני ממשל, כמו גם כלים ומיומנויות בפתרון קונפליקטים והסברה.

אם אתם מתעניינים בלימודי תואר שני בדיפלומטיה, ייתכן כי תגלו עניין גם בלימודי תארים מתקדמים נוספים מתחומי מדעי החברה – כגון תואר שני ביחסים בינלאומיים, תואר שני במדעי המדינה, תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית, תואר שני בהגירה ושילוב חברתי, תואר שני במנהל עסקים וכיו"ב.

מה תנאי הקבלה לתואר שני בדיפלומטיה?

תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בדיפלומטיה משתנים מעט בין מכללות ומוסדות לימוד שונים בתחום – אולם לרוב נדרש ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות בתואר הראשון (מכללות מסוימות דורשות ממוצע ציונים גבוה יותר, והקבלה למסלול הכולל כתיבת תיזה דורשת, לעיתים, ממוצע ציונים גבוה יותר מהקבלה למסלול ללא תיזה).

כמו כן בוגרי תואר ראשון אשר אינו במדעי החברה נדרשים, לעיתים, להשלים קורסים שונים, על מנת שיוכלו להשתלב בלימודים כסטודנטים מו המניין (לעיתים גם בוגרי תואר ראשון בתחומי מדעי החברה נדרשים להשלמת קורסים – כגון קורס פוליטיקה השוואתית, לדוגמא).

מכללות ומוסדות לימוד רבים אף מקיימים ראיונות קבלה, במטרה לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו.

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בדיפלומטיה?

הלימודים בתואר שני בדיפלומטיה  נמשכים, בדרך כלל, שנתיים (ארבעה סמסטרים). מכללות אחדות מאשפרות לסטודנטים לגרור את הלימודים על פני שנה נוספת (במיוחד לסטודנטים העוסקים בכתיבת תיזה).

אם גם אתם מעוניינים להשתלב בלימודים מרתקים ומעשירים אלו, אך חוששים כי סדר יומכם העמוס והמלא יקשה עליכם לעשות כן – יש לנו חדשות שוודאי תשמחו לשמוע! מכללות ומוסדות לימוד רבים בתחום מציעים את לימודי התואר השני בדיפלומטיה במסלול מיוחד לאנשים עובדים, בו מרבית הקורסים מתקיימים בשעות אחר הצהריים והערב, וזאת במטרה להקל על הסטודנטים לשלב עבודה עם לימודים.

מה הם מסלולי הלימוד בתואר שני בדיפלומטיה?

תואר שני בדיפלומטיה מאפשר לסטודנטים לבחור בין שני מסלולי לימוד – מסלול מחקרי (הכולל כתיבת עבודת תיזה) המאפשר לסטודנטים להמשיך, לאחר סיום התואר השני, ללימודים מתקדמים לקראת תואר דוקטורט. המסלול המחקרי מומלץ, כמובן, גם למעוניינים להשתלב בעבודות מחקר בתחום. הקבלה ללימודים במסלול המחקרי דורשת, בדרך כלל, ממוצע ציונים גבוה יותר בתואר הראשון, מאשר הקבלה למסלול הלימודים ללא התיזה.

המסלול ללא תיזה מיועד בעיקר לתלמידים המעוניינים להשתלב בעבודות יישומיות בתחום – כגון במערכות ממשלתיות ובארגונים עסקיים.

מה לומדים בתואר שני בדיפלומטיה?

לימודי דיפלומטיה לתואר שני כוללים, לעיתים קרובות, את הנושאים והתכנים הבאים: קבלת החלטות ופתרון קונפליקטים, עיצוב מדיניות חוץ, המשפט הבינלאומי, היכרות עם המוסדות הבינלאומיים ועם מבנה מערכת הממשל, דיפלומטיה ומלחמה, היסטוריה מדינית, כלכלה פוליטית בינלאומית, ועוד מגוון עשיר של נושאי לימוד מרתקים.

איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני בדיפלומטיה?

בוגרי תואר ראשון בדיפלומטיה, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת מוסמך MA – תואר שני בדיפלומטיה (או לימודי תואר שני בממשל או יחסים בינלאומיים בהתמחות דיפלומטיה – בהתאם למסלול בו למדו) מטעם המכללה/ אוניברסיטה בה השלימו את לימודיהם.

במה עוסקים בוגרי תואר שני בדיפלומטיה?

בסיום הלימודים בתואר שני בדיפלומטיה יוכלו הבוגרים להשתלב במגוון משרות נחשקות, מרתקות ומאתגרות, ולעבוד במקומות בהם נקבעת ומתעצבת המדיניות הממשלתית ובהם מתקבלות ההחלטות החשובות ביותר – המשפיעות על חייהם של כולנו.

הבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה בארגונים ביטחוניים, בשירות הציבורי והממשלתי, בארגונים עסקיים בינלאומיים, בעמותות ומלכ"רים על לאומיים, וכמובן – להשלים את קורס הצוערים של משרד החוץ ולהשתלב במגוון תפקידים דיפלומטיים בשליחות המדינה. כמו כן יכולים הבוגרים להשתלב בעבודות הוראה ומחקר במוסדות אקדמיים ובמכונים בתחום, או להמשיך את לימודיהם בתחום ולהתקדם ללימודי דוקטורט.
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎