לימודי שפה וספרות אנגלית לתואר שני
אם התברכתם בכישרון לשפות זרות, וברצונכם להשתלב בלימודים מתקדמים שיהפכו אתכם למומחים באחת מהשפות החשובות בעולם (ובספרות ותרבות העמים הדוברים אותה) - לימודי תואר שני באנגלית יכולים להתאים לכם עד מאוד. האנגלית מהווה את השפה הרשמית והמרכזית במדינות רבות ואף נחשבת לשפה מובילה ושלטת בעולם האקדמי, התקשורתי, הדיפלומטי, העסקי, ברשת האינטרנט ובתחומים רבים נוספים.
לימודי התואר השני באנגלית נועדו להרחיב ולהעמיק את הידע של בוגריהם בלשון, הספרות והתרבות של העולם דובר האנגלית, ולהקנות להם כלים להבעה ברמה גבוהה, בעל פה ובכתב, בשפה זו. התואר השני נלמד במכללות שונות במתכונות שונות: חלק מהמסלולים הם לכיוון ספרות, חלקם פונים לכיוון אקדמי ותלויים כמובן בכיוון שאליו תרצו לקחת את הלימודים או את עבודת התזה שלכם. אם גם אתם מתעניינים בלימודי אנגלית לתואר שני, הגעתם למקום הנכון – להלן תמצאו פרטים רבים אודות לימודי תואר שני בשפה וספרות אנגלית.
מידע כללי אודות תואר שני באנגלית
אנגלית היא, ללא ספק, אחת מהשפות החשובות ביותר בעולם המודרני – שכן היא השפה הבינלאומית המובילה, השולטת בעולם הדיפלומטי, באקדמיה ואף בתחומי העסקים, התקשורת והבידור, המחשבים והתכנות ועל כן יש חשיבות רבה לשליטה טובה בשפה זו. אם עשיתם תואר ראשון בשפה וספרות אנגלית והחלטתם להעמיק את הידע שלכם, או שהינכם בוגרי תואר ראשון במדעי החברה או הרוח, ואתם מעוניינים להמשיך ללימודי תארים מתקדמים - זה התואר בשבילכם.
אמנם רוב תושבי ישראל יודעים אנגלית ברמה זו או אחרת, אך לימודי תואר שני בשפה וספרות אנגלית לא ישאירו לכם מתחרים רבים בעומק ידיעת והבנת השפה והתרבות של העולם דובר האנגלית, שכן במהלך הלימודים תרכשו שליטה וידיעה מעמיקה בתחומי הדקדוק האנגלי, הסמנטיקה, הפונולוגיה, הספרות, התרבות, והסביבה ההיסטורית והפוליטית של העולם הדובר באנגלית, ובעיקר – בריטניה וארצות הברית של אמריקה. כן יקנו לכם הלימודים כישורים ומיומנויות להוראה, תרגום, עריכה וכתיבה בשפה חשובה ונפוצה זו.
למי מיועדים לימודי תואר שני באנגלית?
לימודי התואר השני באנגלית יכולים להתאים קודם כל לבוגרי תואר ראשון באנגלית, אך לא רק. כמובן שאם סיימתם את התואר הראשון באנגלית, טבעי הוא שתרצו להעמיק את ידיעותיכם והניסיון האקדמי שלכם במהלך לימודי התואר השני באנגלית. אך גם אם לא למדתם אנגלית או תואר ראשון בשפה כלשהי, לימודי התואר השני באנגלית יהיו לכם מעניינים אף יותר: לימודי ספרות מעניינים, מלווים בלימודי בלשנות שישפכו אור לא רק על הצורה שבה אתם מדברים באנגלית, אלא על ההבנה שלכם את שפות העולם, התרגום, טעויות נפוצות ותחביר נכון.
מה הם תנאי הקבלה לתואר שני באנגלית?
על מנת להתקבל ללימודי תואר שני באנגלית (הידועים, לעיתים, גם כתואר שני בספרות אנגלית ולימודים אמריקניים), יהיה עליכם להיות בעלי תואר ראשון באנגלית בממוצע של 80 לכל הפחות (מכללות ואוניברסיטאות רבות דורשות ממוצע גבוה יותר), וכן עליכם להיות בעלי פטור אוניברסיטאי מלימודי אנגלית.
מועמדים אשר הינם בעלי תואר ראשון בתחום אחר, יוכלו אף הם להירשם ללימודים, אך ייתכן כי הם ייאלצו להשלים מספר קורסים טרם תחילת לימודיהם לתואר. כמו כן, חלק מהמכללות ומוסדות הלימוד בתחום עורכים מבחנים ייעודיים וראיונות קבלה, במטרה לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום.
כמה זמן נמשך תואר שני באנגלית?
משך לימודי שפה וספרות אנגלית לתואר שני הוא שנתיים. סטודנטים הלומדים במסלול המחקרי נדרשים לעיתים לזמן נוסף עד לסיום כתיבת העבודה, והם יכולים להגיש בקשת הארכת לימודים למזכירות החוג.
אם אתם עובדים או בעלי עיסוקים אחרים במהלך שעות הבוקר, אל תאגה: מכללות רבות מציעות למועמדים להירשם גם למסלול לימודי ערב לאנשים עובדים. במסגרת מסלול זה תלמדו מספר שעות פעם או פעמיים בשבוע (לרוב פעם אחת באמצע השבוע ובשישי בבוקר). כמובן שמשך הלימודים יתארך בהתאם לקצת השלמת שעות הלימוד שלכם. אם תלמדו פעם בשבוע - תסיימו את התואר מאוחר יותר מאשר במסלול של לימודים פעמיים בשבוע.
אם אתם עובדים או בעלי עיסוקים אחרים במהלך שעות הבוקר, אל תאגה: מכללות רבות מציעות למועמדים להירשם גם למסלול לימודי ערב לאנשים עובדים. במסגרת מסלול זה תלמדו מספר שעות פעם או פעמיים בשבוע (לרוב פעם אחת באמצע השבוע ובשישי בבוקר). כמובן שמשך הלימודים יתארך בהתאם לקצת השלמת שעות הלימוד שלכם. אם תלמדו פעם בשבוע - תסיימו את התואר מאוחר יותר מאשר במסלול של לימודים פעמיים בשבוע.
מה לומדים בתואר שני באנגלית?
ניתן ללמוד תואר שני בשפה וספרות אנגלית במסלול מחקרי, הכולל כתיבת תיזה, או במסלול עיוני, אשר אינו כולל כתיבת עבודה זו (ובמקומה על הסטודנטים להשלים נקודות זכות בסמינריונים נוספים ולעמוד בהצלחה בבחינת הגמר).
אם אתם מתכננים בעתיד להשלים לימודי דוקטורט בתחום – יהיה עליכם להשתלב במסלול המחקרי, שכן בוגרי המסלול היישומי (שאינו כולל כתיבת תיזה) מתקשים עד מאד להשתלב לאחר מכן בלימודי דוקטורט. חלק מהמכללות והאוניברסיטאות מציעות לכם אפשרות בחירה להתמחות בתחום מסוים שמושך את ליבכם ביותר, במהלך לימודי תואר שני בשפה וספרות אנגלית.
מסלולי ההתמחות הנפוצים בתחום הם התמחות בספרות אנגלית ואמריקאית, התמחות בבלשנות והתמחות בלשנית-ספרותית.
במה עוסקים בוגרי תואר שני באנגלית?
בוגרי לימודי אנגלית לתואר שני, העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת תואר שני – מוסמך באנגלית MA, מטעם המכללה/ אוניברסיטה בה השלימו את לימודיהם.
בוגרי תואר שני באנגלית יכולים להשתלב במחקר והוראה באקדמיה, במערכת החינוך ובבתי ספר פרטיים (מותנה בהוצאת תעודת הוראה), לעסוק בתרגום, עריכה וכתיבה, ואף להשתלב בעבודה במשרד החוץ, ובארגונים ציבוריים, פרטיים ובין-לאומיים הזקוקים לאנשי מקצוע השולטים בשפה, בתפקידי שיווק, תקשורת, דיפלומטיה ועוד.
אם תרצו להמשיך להתמחות במחקר באקדמיה, תוכלו להמשיך כמובן גם ללימודי דוקטורט ואולי אף להפוך למרצים בחוגי השפה והספרות אנגלית במכללות השונות.
אם תרצו להמשיך להתמחות במחקר באקדמיה, תוכלו להמשיך כמובן גם ללימודי דוקטורט ואולי אף להפוך למרצים בחוגי השפה והספרות אנגלית במכללות השונות.
מודעה