ClickCease

לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

הנדסאי כימיה - טכנולוגית מזון

לימודי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון לתואר הנדסאי הינם לימודים מרתקים, ייחודיים ומעשירים הנלמדים במסגרת לימודי הנדסאי כימיה ומטרתם הינה הכשרת הבוגרים כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים שיש באפשרותם להשתלב בתפקידי תכנון, פיתוח מוצרים, בקרת איכות וכדומה הן בתעשיית המזון והן בתעשיית התרופות.

תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים את מרב הידע, הן העיוני והן המעשי, כמו גם כלים ומיומנויות יישומיות ופרקטיות בכל הנוגע לייצור מזון, החל מהשלבים הבסיסיים וההתחלתיים ועד לשלבי בקרת האיכות על המוצר המוגמר.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

מידע כללי אודות לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון

התעשייה הכימית הינה אחת מהתעשיות הרווחיות והמפותחות ביותר בארץ, דבר אשר הוביל לכך שהביקוש לאנשי מקצוע בתחום הכימיה על כל ענפיו הוא רב במיוחד. נוסף על כך, מהווה תעשיית המזון גם היא תעשייה אשר הולכת ומתפתחת באופן מהיר.

לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון עוסקים בכל הנוגע לשלבי הייצור של המזון, החל משלב התכנון, דרך שלבי איתור תקלות, ביצוע בדיקות איכות, פיקוח על תנאי הייצור, ניהול העובדים, פיתוח ושכלול מוצרים ועד לשלב בקרת האיכות על המוצר המוגמר.

קהל היעד ללימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון

לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון פונים לקהל הרחב ולכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מאתגר ומספק זה מתוך כוונה לרכוש ידע נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בשלל המשרות המוצעות בתחום ובין אם לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית.

הלימודים מתאימים במיוחד למועמדים בעלי יכולות טכניות מפותחות וכן לבעלי זיקה לתחומי הכימיה והנדסת המזון, אשר יש ברצונם לרכוש הכשרה באמצעותה יוכלו להשתלב בתעשיית המזון במסגרת עבודות תכנון פיקוח, בדיקות, ייצור וכדומה.

תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון

תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בטכנולוגיות מזון משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, אך על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה שנקבעות על ידי מה"ט על הצגת תעודת בגרות מלאה או על תעודת בגרות חלקית, בדגש על ציוני המקצועות מתמטיקה, אנגלית ועברית. כמו כן, יכולים להתקבל ללימודים גם בוגרי מכינה טכנולוגית המחזיקים בתעודת גמר חתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט או בוגרי מכינה קדם אקדמית בציונים עוברים.

בנוסף, ישנם מוסדות הדורשים כי יעברו המועמדים מבחן התאמה וריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. חשוב לדעת כי מועמדים בני 35 ומעלה יכולים להתקבל ללימודים על סמך תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד בלבד. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.   

משך לימודי כימיה לתואר הנדסאי עם התמחות בטכנולוגיות מזון

במרבית מוסדות הלימוד, נפרשים לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון על פני תקופת זמן של בין שנתיים לשלוש שנות לימוד אקדמיות, זאת בהתאם למתכונת הלימודים ולהיקף החומר הנלמד. חשוב לדעת כי תקופת הלימודים יכולה להתארך בהתאם לאילוציהם השונים של הסטודנטים.

כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.  

נושאי הלימוד בלימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון

במהלך לימודי הנדסאי כימיה במגמת כימיה תרופתית מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במהלך הלימודים כוללים קורסים בנושא כימיה כללית, כימיה אנליטית, כימיה אורגנית, כימיה פיזיקלית, טכנולוגיות מזון, הנדסת ביוטכנולוגיה, ביולוגיה של התא, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, ביוכימיה, פיזיולוגיה, אימונולוגיה, ביואינפורמטיקה ועוד.     

תעודת גמר לאחר לימודי הנדסאי מכונות – טכנולוגיות מזון

לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, מעבר מוצלח של הבחינות והגשת מטלות, תוענק תעודת גמר (דיפלומה) מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם ובשיתוף מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע). 

אפשרויות תעסוקה לבוגרי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון

עם סיום לימודי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון לתואר הנדסאי יכולים הבוגרים להשתלב בשוק העבודה בשלל משרות ותפקידים בענפי המשק השונים כמו מפעלי מזון, מעבדות מחקר, שיווק מזון ועוד. במסגרת עבודתם יעסקו בתכנון, פיקוח, בדיקת חומרי גלם ועוד.   

לימודי המשך לאחר לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון

בוגרי לימודי הנדסאי כימיה בהתמחות טכנולוגיות מזון המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך כוונה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בכימיה.

אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים לתואר ראשון בביוטכנולוגיה, תואר ראשון בביוכימיה, תואר ראשון ברוקחות ועוד.  
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎