לימודי גנטיקה לתואר שני
רוצים להשתלב בחוד החנית של עולם המחקר המדעי? בואו לקרוא על תואר שני בגנטיקה: הגנטיקה (מקור, ראשית ביוונית עתיקה) היא תחום במדעי החיים העוסק בחקר הגנים, התורשה והשונות בין אורגניזמים. לימודי גנטיקה לתואר שני הם לימודים מרתקים ומאתגרים הנמצאים בחוד החנית של לימודי המדעים, ומובילים, בשנים האחרונות, לפריצות דרך מהותיות הן בהבנת הגנים והתורשה, הן בטיפולים לשלל בעיות ופגמים, והן בפיתוחים מדעיים שונים.
לימודי תואר שני בגנטיקה נועדו להכשיר את הסטודנטים בידע מעמיק בתחום, כמו גם להקנות להם כלים ומיומנויות למחקרים ופיתוחים בתחום. אם גם אתם מתעניינים בלימודי תואר שני בגנטיקה, הגעתם למקום הנכון – להלן תמצאו מידע רב אודות לימודים מרתקים אלו.
מידע כללי אודות לימודי תואר שני בגנטיקה
תואר שני בגנטיקה נועד להקנות לבוגריו ידע נרחב ומעמיק בתחום ומיומנויות מחקרית בשלושה מישורים שונים – המחקר הבסיסי, המחקר השימושי והפיתוח.
המחקר הבסיסי עוסק בהבנת פעולת החומר הגנטי (DNA) ובאינטראקציה שלו עם הסובב אותו (בתא ובעולם החיצוני) להכוונת התפתחות האורגניזם. המחקר השימושי עושה שימוש במחקר הבסיסי במטרה לחקור את הגנטיקה הנדרשת על מנת לטפל ולקדם בעיות שונות של האדם, בעלי החיים, הצמחים והסביבה, ופעולות הפיתוח מנסות ליישם את ההבנה הגנטית להשגת יעדים חשובים מבחינה אנושית, אקולוגית, חקלאית ותעשייתית.
על כן, כפי שניתן לראות, בוגרי תואר שני בגנטיקה יכולים להשתלב בחזית המחקר המדעי, וליהנות מעבודה מרתקת ופורצת דרך, התורמת רבות להתקדמות האנושות.
אם אתם מתעניינים בלימודים אלו - כדאי לכם לקרוא גם על לימודי תואר בגנטיקה קלינית.
מה הם תנאי הקבלה לתואר שני בגנטיקה?
תנאי הקבלה לתואר שני בגנטיקה כוללים, לעיתים קרובות, דרישה לתואר ראשון במדעי החיים (ותחומים קרובים אחרים) עם ממוצע ציונים של 85 לפחות. כן נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה אישי ולהציג המלצות אקדמיות.
בוגרי תואר ראשון מתחומים אחרים נדרשים לעמוד בפני ועדת קבלה ולהשלים את מספר קורסי מבוא ובסיס הנדרשים לפני תחילת הלימודים או במהלך שנת הלימודים הראשונה בתואר.
כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בגנטיקה?
לימודי גנטיקה לתואר שני נמשכים שנתיים. אם אתם מגלים כי אינכם מספיקים לסיים את חובות התואר בזמן זה (ובייחוד אם אתם מתעכבים בכתיבת התיזה) אתם יכולים להגיש בקשה להארכת הלימודים למשך סמסטר נוסף (או לשני סמסטרים), ופעמים רבות זוכה בקשה זו לאישור סגל החוג.
מה הם מסלולי הלימוד בתואר שני בגנטיקה?
לימודי תואר שני בגנטיקה אפשריים במסלול מחקרי או במסלול יישומי. המסלול המחקרי כולל כתיבת תיזה והוא מתאים במיוחד למי שמעוניין להמשיך בלימודיו לתואר שלישי (דוקטורט) בתחום, והאו אף יעלה את סיכוייכם להשתלב באקדמיה ובעבודות מחקריות בתחום.
תלמידי המסלול היישומי אמנם לא ייאלצו לכתוב עבודת תיזה, אך יהיה עליהם להשלים סמינריונים רבים יותר בתואר, ואף לגשת למבחן גמר, על כל נושאי הלימוד שבתואר.
מה לומדים בתואר שני בגנטיקה?
תואר שני בגנטיקה כולל לא רק הרצאות עיוניות ותיאורטיות מקיפות, מעמיקות ומרתקות, אלא גם הכשרה מעשית איכותית, הכוללת התנסות בעבודה במעבדות מחקר משוכללות.
לימודי גנטיקה לתואר שני כוללים, לעיתים קרובות, את הנושאים והתכנים הבאים: נושאים נבחרים בננו-מדע וננו-טכנולוגיה, יסודות ויישומים של מיקרוסקופית-אור, גנומיקה תפקודית, פרקים נבחרים בניתוב חלבונים ומחזור התא, פרקים נבחרים בגנטיקה מולקולרית, תולדות החשיבה בגנטיקה, תאי גזע ושיבוט, השתלמות במעבדות מחקר בגנטיקה, מבנה ותפקוד כרומוזומים וכרומטין ועוד מגוון נושאי לימוד מרתקים.
איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני בגנטיקה?
בוגרי לימודי גנטיקה לתואר שני, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת תואר שני – בוגר בגנטיקה, מטעם המכללה (או האוניברסיטה) בה השלימו את לימודי התואר.
במה עוסקים בוגרי תואר שני בגנטיקה?
בוגרי תואר שני בגנטיקה יכולים להשתלב בשלל משרות מרתקות הנמצאות בחזית המדע - בבתי חולים, בתעשיית התרופות והחקלאות, במחקרים אקדמיים ותעשייתיים ובהוראה אקדמית בתחום.
מודעה