מידע אודות השתלבות בשוק העבודה עבור בוגרי תואר שני
לסיים לימודי תואר שני לא קל יותר מלהתחיל אותם מאחר והיציאה לשוק העבודה אינה פשוטה אך הכרחית. לימודי תואר שני נועדו לא רק להעניק לכם כלים נוספים עבור שוק העבודה, אך לצורך הרחבת הידע המקצועי, התפתחות אישית ונקודת זכות נוספת בקורות חיים. רבים בוחרים ללמוד תואר שני כאשר הם מרגישים מוכנים לכך מבחינת ניסיון תעסוקתי או הרצון להעשיר את עצמם במיומנויות נוספות לטובת מקום עבודה. היציאה לשוק העבודה בסיום תואר שני מקנה לכם אפשרויות נוספות והזדמנויות חדשות מבחינת הכוונה תעסוקתית. גם התחום אותו בחרתם ללמוד לתואר שני משחק תפקיד חשוב ביציאה לשוק העבודה. תואר שני בחשבונאות, תואר שני בכלכלה, לימודי ייעוץ חינוכי לתואר שני ותואר שני בפסיכולוגיה נחשבים ללימודים מבוקשים בתואר שני וגם בעולם התעסוקה. לימודי תואר שני מציעים לכם מגוון מקצועות במדעי החברה, מדעי הרוח ומדעים מדוייקים וכמובן שתוכלו להירשם ללימודי תואר שני בחו"ל שיאפשר לכם התשלבות בינלאומית בשוק העבודה ויפתח עבורכם עולם חדש.
השתלבות בשוק העבודה עבור בוגרי תואר שני - מקצועות חופשיים מול מקצועות מחייבים
לא תוכלו להיות במשרות בכירות בבנקאות אם לא סיימתם תואר שני בכלכלה או חשבונאות ובדיוק על אותו משקל לא תוכלו להיות פסיכולוגים ללא תעודת תואר שני בפסיכולוגיה. כמובן כי קיימים מקצועות חופשיים יותר כגון תואר שני במנהל עסקים שמאפשרים לכם הרחבת ידע כללי בתחומים רבים כגון ניהול, כלכלה, שיווק, בנקאות ועוד יחד עם זאת קיימת חשיבות אדירה לניסיון תעסוקתי לפני שאתם פונים ללימודי מנהל עסקים לטובת תואר שני. דעו כי לא כל המקצועות בתואר שני יעניקו לכם בסופו של דבר מקצוע אך מנגד הם יקנו לכם ידע רב, פרקטיקה והשתלבות קלה יותר בשוק העבודה.
הזדמנויות תעסוקה בסיום לימודי תואר שני - בוגרי תואר ראשון בהנדסה זוכים
הזדמנויות תעסוקה ביום לימודי תואר שני רחבות מאוד עבור בוגרי תואר שני בלימודי הנדסה. מהנדסים ככלל מאוד מחוזרים כבר במהלך תואר ראשון בשלל תחומים ביניהם הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת חומרים ועוד מקצועות רבים אחרים. לימודי הנדסה עבור תואר שני מרחיבים את הידע של המהנדסים, מקנים מיומנויות וגישות חדשות, מאפשרים ספקטרום רחב יותר של התקדמות בתפקיד במקום עבודה ועוד. בוגרי תואר שני ללימודי הנדסה 'נחטפים' בשוק העבודה הישראלי והעולמי. כמו כן תואר שני מחזק את המהנדסים, מקנה להם את התכנים העדכניים ביותר ומשחרר אותם לעולם התעסוקה עם הרבה יותר כלים בידיים ובראש.
הזדמנויות תעסוקה בסיום לימודי תואר שני - מסלול מחקרי מול מסלול רגיל
בוגרי לימודי תואר שני נהנים מקורות חיים עשיר יותר ומזמין יותר. כמו כן היתרון הגדול של לימודי תואר שני זה הנגישות אליהם מבחינת הזמן. היום לימודי תואר שני יכולים להתאים לאנשים עובדים שכן לרוב הלימודים נערכים 1-2 פעמים בשבוע במשך כשנתיים. תמצאו כי קיימים בשוק שלל אפשרויות של לימודי תואר שני. תוכלו לגשת ללימודי תואר שני הכוללים גם תזה - עבודת מחקר שתאפשר לכם בהמשך להשתלב בלימודי דוקטורט ומנגד תוכלו להירשם למסלול לא תזה. מסלול כזה נמשך כשנה בלבד, הוא יתאים לאנשים שלא מעוניינים בדוקטורט אך רוצים לקבל תעודת תואר שני לטובת קורות חיים והשתלבות בעולם התעסוקה. כאמור לימודי תואר שני אינם נועדו לרוב להקנות לכם מקצוע אך הם בהחלט מחזקים אתכם מבחינת הכוח שיש ברשותכם בשוק העבודה. כמובן כי קיימים מקצועות שיחייבו אתכם לתואר שני כמו פסיכולוגיה לדוגמה.
בוגרי תואר שני בשוק העבודה - מוסדות לימוד באים לקראתכם
מכללות כמו גם אוניברסיטאות מציעות מגוון מסלולים עבור תואר שני במדעי החברה, מדעי הרוח ומדעים מדוייקים. כל אחד מהם מקנה תנאי קבלה משתנים ומאפשר פרקטיקה על פי הקרטריונים שהוא מציב. מומלץ ואף כדאי לבדוק מול מספר מוסדות לימוד את השירותים הניתנים עבור הסטודנט במקום כגון חניה, שירותי ספרייה, אינטרנט, שירותי מזון, מספר משתתפים בכיתה, סגל המרצים ועוד. תרצו לבדוק גם ימי לימוד ושעות על מנת להתאים זאת ללו"ז היומיומי שלכם. דעו כי הרבה מהסטודנטים לתואר שני מגיעים עם ניסיון תעסוקתי אך לא תמיד. תמצאו כי גם הורים לילדים קטנים ממשיכים ללימודי תואר שני על מנת לזכות בתחום ידע נוסף ולהרוויח תפקידים בכירים יותר בשוק העבודה.
השתלבות בעולם התעסוקה - כמה זה יעלה לכם?
שכר לימוד בלימודי תואר שני אינו נמוך ועולה לעיתים עד פי 2 למשך שנה אחת לעומת לימודי תואר ראשון. מאחר לימודי תואר שני מתאפשרים גם לאנשים עובדים, הדבר יקל עליכם בתשלומים. כמו כן הלימודים לרוב נמשכים 1 - 2 בשבוע ולכן תזכו ללימודים נוחים וקלים ליישום. במידה ותרצו תוכלו להירשם למסלול תואר שני ללא תזה - מסלול כזה נמשך כשנה אחת בלבד ועלותו יותר גבוהה בעקבות כך. כל הפרטים אודות שכר לימוד משתנים ממוסד למוסד ועל כן מומלץ לבדוק נתונים אלו מול המוסד אליו אתם רוצים להירשם. כדאי מאוד לבדוק ולעשות השוואה מול מספר מוסדות לימוד על מנת לקבל את התנאים הטובים ביותר עבורכם.
השתלבות בשוק העבודה בסיום לימודי תואר שני - מה יידרש מכם?
תנאי קבלה ללימודי תואר שני משתנים גם הם ממקום למקום. בדרך כלל תידרשו להציג ממוצע ציוני תואר ראשון, לעבור מבחן באנגלית וראיון אישי. כמו כן לימודי תואר שני במנהל עסקים לדוגמה דורשים ציון ב gmat. מבחן GMAT בנוי משני חלקים וכתוב בשפה האנגלית. הוא מובנה מחלק כמותי ומילולי כאשר לרוב שמים דגש ומשקל רב יותר על החלק הכמותי. הציון במבחן ה GMAT יקבע את הקבלה שלכם ולכן מומלץ להתכונן אליו תוך כדי תרגול רב. מכונים רבים מספקים שירותי הכנה למבחן שנערך מספר מועדים בשנה. כמו כן מומלץ שתהיו בעלי שליטה בשפה האנגלית ברמה טובה מאוד על מנת שתוכלו להתמודד עם התכנים שרובם משלבים מאמרים באנגלית ומושגים מקצועיים מהשפה.
שוק העבודה מחפש בוגרי תואר שני - ההשכלה הגבוהה עדיין בעדיפות עליונה
ההשכלה הגבוהה שינתה את פניה והפכה להיות נגישה יותר לכלל האוכלוסייה. רבים פונים ללימודי תואר שני גם שנים רבות אחרי סיום לימודי תואר ראשון מאחר והם מחפשים הזדמנויות תעסוקה חדשות, פתיחת נתיב קריירה חדש או הרחבת ידע כללי לטובת עבודה קיימת. החיפוש אחר המקום שלנו בעולם התעסוקה לעולם לא נגמר ולכן גם בגיל מבוגר יותר תוכלו לזכות בהזדמנות נדירה להירשם ללימודי תואר שני. היציאה לשוק העבודה בסיום לימודי תואר שני מחזקת אתכם ואת מקומכם מבחינת עדיפות ושכר שעתי. אין זה סוד כי תארים מתקדמים יותר משפיעים על גובה המשכורת שלכם מאחר והידע אותו צברתם הינו בעל ערך.
מודעה