לימודי מדעי הרפואה לתואר שני
אם אתם מעוניינים להשתלב בחזית המחקר המדעי – ולתרום רבות לעולם הרפואה – כדאי לכם להכיר את התואר השני במדעי הרפואה. לימודי תואר שני במדעי הרפואה נועדו להכשיר את בוגריהם לעסוק בעבודות המחקר הרפואי, המחקר הביו רפואי ובהוראת התחום (ותחומים המשיקים לו) אך אינם כוללים הכשרה או הרשאה לעסוק בטיפול רפואי בפועל.
לימודים מרתקים ומאתגרים אלו, המשלבים יחדיו מגוון תחומי ידע, כוללים לימודים עיוניים ותיאורטיים מקיפים ומעמיקים, לצד שלל התנסויות מעשיות בתרגילי מעבדה. הסטודנטים בחוג ובוגריו זוכים לעמוד בחוד החנית של עולם המחקר והפיתוח הרפואי, ותורמים לפיתוחם של טיפולים ואמצעיים רפואיים חדשניים. אם גם אתם מתעניינים בלימודים מרתקים אלו, הגעתם למקום הנכון – להלן תמצאו מידע רב אודות לימודי תואר שני במדעי הרפואה.
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני במדעי הרפואה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני במדעי הרפואה?
מידע כללי אודות לימודי תואר שני במדעי הרפואה
לימודי מדעי הרפואה לתואר שני הם לימודים מאתגרים ומרתקים, אשר נועדו להכשיר חוקרים איכותיים ומקצועיים לתחומי המחקר הרפואי והביו- רפואי. תחום זה, הנמצא בחזית הפיתוחים המדעיים והטכנולוגיים, הינו מהחשובים והתורמים ביותר לרווחה האנושית, והעוסקים בו נושאים תרומה חשובה לבריאות האוכלוסייה. הלימודים מכשירים את הסטודנטים במיטב הידע והכלים בשדה ידע זה, כך שיוכלו להשתלב בקלות ובמהירות בשוק העבודה הפורח בתחום, המשווע לעובדים איכותיים ומיומנים.
תואר שני במדעי הרפואה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מה הם תנאי הקבלה לתואר שני במדעי הרפואה?
תנאי הקבלה לתואר השני במדעי הרפואה כוללים, בדרך כלל, דרישה לתואר ראשון עם ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות באחד מן התחומים הרלוונטיים - מדעי החיים, ביולוגיה, מדעי הטבע, מדעים מדויקים, מדעי הרפואה, רוקחות, תזונה ותחומי לימוד רלוונטיים אחרים. בוגרי תואר ראשון בחלק מתחומים אלו, יידרשו ללימודי השלמה טרם תחילת הלימודים בחוג.
כמו כן, יכולים להתקבל ללימודים בעלי תואר דוקטור לרפואה, רפואת שיניים ווטרינריה.
על מנת להתקבל ללימודים נדרשים המועמדים ליצור קשר עם מנחה מסגל הפקולטה אשר יסכים להנחות את עבודת המחקר שיבצעו במהלך התואר. כמו כן, לעיתים נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה אישי ולהציג המלצות רלוונטיות (אקדמיות ו/ או מעשיות).
כמה זמן נמשך תואר שני במדעי הרפואה?
לימודי מדעי הרפואה לתואר שני נמשכים, בדרך כלל, שנתיים (ארבעה סמסטרים), אולם רופאים יכולים להשלים את הלימודים לתואר בשנה אחת בלבד.
כמו כן, אם אינכם מספיקים להשלים את כל חובות התואר במשך השנתיים, וגיליתם כי כתיבת התיזה אורכת יותר משציפיתם – אל חשש! אתם יכולים להגיש למזכירות החוג בקשה להארכת הלימודים, ובמרבית המקרים – בקשתכם תאושר, כך שתוכלו להאריך לימודיכם למשך סמסטר אחד או שניים נוספים.
תואר שני במדעי הרפואה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מה הם מסלולי הלימוד בתואר שני במדעי הרפואה?
ניתן ללמוד את התואר השני במדעי הרפואה במסלול מחקרי בלבד – קרי, מסלול לימודים הכולל כתיבת עבודת תיזה, וזאת כיוון שמהות תואר זו הוא עיסוק במחקר.
איזה מסלולי התמחות קיימים בתואר שני במדעי הרפואה?
הסטודנטים לתואר שני במדעי הרפואה יכולים להשתלב במגוון תחומי התמחות מרתקים ולהתמקצע ולהתמחות בנושא המעניין ומשוך את ליבם ביותר.
מסלולי ההתמחות הפופולאריים בתואר השני במדעי הרפואה הם: אימונולוגיה, ביוכימיה קלינית, מיקרוביולוגיה, ביולוגיה תאית והתפתחותית, פיזיולוגיה, פרמקולוגיה, אנתרופולוגיה פיזית, גנטיקה, פתולוגיה ניסויית, אפידמולוגיה, רפואה מונעת, ועוד מגוון מסלולי התמחות מרתקים.
כמובן כי לימודים בכל אחד ממסלולי ההתמחות כוללים לא רק הרצאות עיוניות ותיאורטיות מקיפות, מעמיקות ומרתקות, אלא גם התנסות מעשית בעבודה במעבדות משוכללות ועתירות ציוד מתקדם.
איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני במדעי הרפואה?
בוגרי לימודי מדעי הרפואה לתואר שני, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת תואר שני – מוסמך במדעי הרפואה, מטעם המכללה (או האוניברסיטה) בה השלימו את לימודיהם.
במה עוסקים בוגרי תואר שני במדעי הרפואה?
בוגרי תואר שני במדעי הרפואה יכולים להשתלב בעבודות מרתקות במעבדות מחקר אקדמיות, בבתי חולים, בתעשיית התרופות ובתעשיות נוספות. כן יכולים הבוגרים לעסוק בהוראת התחום.
מה הם לימודי ההמשך לבוגרי תואר שני במדעי הרפואה?
בוגרים המעוניינים להמשיך ולהתפתח בתחום יכולים גם לפנות להמשך לימודיהם האקדמיים – ולהצטרף ללימודי תואר שלישי (דוקטורט) במדעי הרפואה או בתחום רלוונטי אחר (ביולוגיה, לדוגמא).
מודעה
מחפש תואר שני במדעי הרפואה?