לימודי אופטומטריה לתואר שני
מחפשים לימודים מתקדמים שנראים מצוין? סיימתם תואר ראשון באופטומטריה ואתם מעוניינים להתפתח מקצועית ולהתקדם בתחום? רוצים לעסוק במחקר והוראה בתחומי מדע הראייה? אם עניתם בחיוב על אחת משאלות אלו – הגעתם למקום הנכון: בעמוד זה תוכלו לקרוא מידע רב אודות לימודי תואר שני באופטומטריה (הידוע גם כתואר שני במדעי הראייה).
לימודי תואר שני באופטומטריה במכללות מיועדים להעמיק את הידע התיאורטי ואת הידע המעשי של הסטודנטים במדעי הראייה, אופטומטריה קלינית ורפואת עיניים, כדי שיוכלו להפוך לאנשי מקצוע איכותיים יותר, ולקדם את המחקר וההוראה בתחום האופטומטריה. לאור ההתפתחות הרבה בתחום חקר מדעי הראייה, נוצר ביקוש רב לאנשי מקצוע עתירי ידע וכלים בתחום, ונראה כי לבוגרי תואר שני באופטומטריה סיכוי גדול ליטול חלק בפיתוחים ובחידושים בתחום מדעי הראיה, בארץ ובעולם.
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני באופטומטריה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני באופטומטריה?
מידע כללי אודות תואר שני באופטומטריה
לימודי אופטומטריה לתואר שני מעמיקים את הידע שנרכש בלימודי תואר ראשון באופטומטריה ומקנים לבוגריהם ידע מתקדם בתחום ושלל כלים ומיומנויות מעשיות בו. תכנית הלימודים היא אינטרדיסציפלינרית ומשלבת עולמות תוכן מרתקים רבים: ביוכימיה, ביופיזיקה, מדעי המוח, רפואת עיניים ועוד, והסטודנטים נהנים הן מהכשרה עיוניות ותיאורטית מקיפה והן מהתנסות בעבודה מעשית בתחום – במעבדות ובקליניקות.
לימודי אופטומטריה לתואר שני חושפים את הסטודנטים להתפתחות הגדולה שחלה בשנים האחרונות בחקר מדעי הראייה הבסיסיים ובטכנולוגיות הקליניות בתחום, כך שהבוגרים רוכשים ידע עדכני ומתקדם, שיהפוך אותם לאנשי מקצוע טובים יותר, היכולים לא רק להעניק טיפול איכותי ללקוחותיהם – אלא גם להשתלב במשרות מחקר והוראה בתחום.
תואר שני באופטומטריה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
למי מתאים ללמוד תואר שני באופטומטריה?
לימודי מדעי הראייה ואופטומטריה לתואר שני מיועדים לבוגרי תואר ראשון בתחום, המעוניינים להתפתח ולהתקדם מקצועית, להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולפתוח לעצמם שלל אפשרויות תעסוקה חדשות (ובכירות יותר) בתחום. אם אתם מתעניינים בלימודי תואר שני באופטומטריה אולי תגלו עניין גם בתארים שניים נוספים מתחומי הבריאות והפרא-רפואה.
מה הם תנאי הקבלה לתואר שני באופטומטריה?
על מנת להתקבל ללימודי תואר שני במדעי הראייה ואופטומטריה יהיה עליכם להיות בוגרי תואר ראשון באופטומטריה בממוצע של 80 ומעלה ומעבר של ראיון קבלה אישי או קבוצתי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו. חלק מהמכללות אף דורשות מהמועמדים להציג המלצות אקדמיות ו/ או מעשיות, כחלק מתנאי הקבלה.
תואר שני באופטומטריה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
כמה זמן נמשך תואר שני באופטומטריה?
תואר שני באופטומטריה נמשך, בדרך כלל, שנתיים (ארבעה סמסטרים). לעיתים מאפשרות המכללות והאוניברסיטאות להאריך את הלימודים בסמסטר או שניים נוספים (או יותר),אולם על מנת לזכות באישור ההארכה – יהיה עליכם, כמובן, להגיש בקשה מסודרת בנדון למזכירות החוג.
מה לומדים בתואר שני באופטומטריה?
לימודי תואר שני במדעי הראייה ואופטומטריה הם מעמיקים ומקיפים ודואגים להכשיר את בוגריהם במיטב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום, וזאת על ידי שילוב של לימודים עיוניים ותיאורטיים מרתקים לצד שלל תרגולים והתנסויות מעשיות – לרבות התנסות בעבודה במרפאות ומעבדות אופטומטריות (בחלק מהמכללות ומוסדות הלימוד בתחום).
לימודי מדעי הראייה לתואר שני כוללים, בדרך כלל, את הנושאים והתכנים הבאים: נוירו -פיזיולוגיה של מערכת הראייה, פיזיולוגיה וביו-כימיה של העין, תפיסה חזותית, ראיה דו עינית וגנטיקה, שיטות מחקר, עיבוד מידע ברשתית, ביו-סטטיסטיקה, אפידמיולוגיה, ארגונומיה ראייתית, כתיבה מדעית, קשיי למידה ודיסלקציה, שיקום נוירו - ראייתי, אופטומטריה בילדים, גלאוקומה ומחלות רשתית, שיטות מתקדמות בעדשות מגע ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים.
איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני באופטומטריה?
בוגרי לימודי אופטומטריה לתואר שני, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת תואר שני – מוסמך באופטומטריה (M.Sc או M.Optum), מטעם המכללה (או האוניברסיטה) בה השלימו את לימודיהם.
במה עוסקים בוגרי תואר שני באופטומטריה?
בוגרי תואר שני באופטומטריה יוכלו להתפתח ולהתקדם מקצועית כאופטומטריסטים מומחים ולעבוד בקופות חולים, מרפאות פרטיות, חברות ייצור משקפיים וחנויות אופטיקה. כן יוכלו הבוגרים לעסוק במחקרים קליניים בתחום האופטומטריה ולהצטרף לסגל ההדרכה בתוכניות אקדמיות באופטומטריה ובתוכניות השתלמות בתחום, או אף לפתוח עסק עצמאי למכירת משקפיים ועדשות.
מודעה
מחפש תואר שני באופטומטריה?