לימודי מדעי התזונה לתואר שני
אם אתם רוצים להפוך למומחים בתחום התזונה – כדאי לכם להכיר את לימודי התואר השני במדעי התזונה - לימודים מאתגרים ומרתקים, הכורכים יחדיו תחומי דעת שונים, כגון מדעי הבריאות, תזונה קלינית, חקר המזון ועוד, ואשר נועדו להכשיר אנשי מקצוע איכותיים בתחום, שיוכלו להשתלב בעבודות מחקריות והוראתיות בתחום, או בעבודות יישומיות – כדיאטנים קליניים (מותנה בתואר ראשון בתחום), יועצי תזונה וכדומה.
אם גם אתם מתעניינים בלימודי תואר שני במדעי התזונה, הגעתם למקום הנכון – להלן תוכלו למצוא מידע רב ומועיל אודות לימודים אלו, כך שתוכלו להחליט ביתר קלות האם לימודים אלו מתאימים לכם, ותדעו מה מצפה לכם עת הליך ההרשמה והלימודים. בואו לקרוא עוד על לימודי תואר שני במדעי התזונה.
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני במדעי התזונה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני במדעי התזונה?
מידע כללי אודות תואר שני במדעי התזונה
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה גוברת במודעות והעניין הציבורי בתזונה, כמו גם בהקשריה השונים של התזונה למצבי בריאות וחולי שונים. חדשות לבקרים מתפרסמים מחקרים מדעיים המצביעים על הקשר החזק בין תזונה לקויה לחולי מחד גיסא, ובין תזונה מאוזנת לבריאות, מאידך גיסא.
לאור העלייה במודעות והעניין של השפעות התזונה על הבריאות, נוצר ביקוש רב בשוק לאנשי מקצוע מיומנים ועתירי ידע בתחום, אשר ישתלבו הן במחקר הפורח בתחום, והן בשלל עבודות בתעשייה ובמגזר הציבורי והפרטי.
לימודי תואר שני בתזונה נועדו בכדיי להכשיר ולהסמיך אנשי מקצוע איכותיים ומקצועיים אלו, אשר יהיו בעלי ידע רב ומקיף בתחום ואשר יוכלו לתרום מידיעותיהם וניסיונם לקידומו של אורח חיים בריא יותר בכלל האוכלוסייה ולערוך מחקרים פורצי דרך, שיקדמו הבנתנו על השפעת התזונה על בריאותינו הגופנית והנפשית.
לאור העלייה במודעות והעניין של השפעות התזונה על הבריאות, נוצר ביקוש רב בשוק לאנשי מקצוע מיומנים ועתירי ידע בתחום, אשר ישתלבו הן במחקר הפורח בתחום, והן בשלל עבודות בתעשייה ובמגזר הציבורי והפרטי.
לימודי תואר שני בתזונה נועדו בכדיי להכשיר ולהסמיך אנשי מקצוע איכותיים ומקצועיים אלו, אשר יהיו בעלי ידע רב ומקיף בתחום ואשר יוכלו לתרום מידיעותיהם וניסיונם לקידומו של אורח חיים בריא יותר בכלל האוכלוסייה ולערוך מחקרים פורצי דרך, שיקדמו הבנתנו על השפעת התזונה על בריאותינו הגופנית והנפשית.
תואר שני במדעי התזונה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מה הם תנאי הקבלה לתואר שני במדעי התזונה?
לימודי תואר שני במדעי התזונה מיועדים לבוגרי תואר ראשון במדעי התזונה או בחקלאות (אולם, רק בוגרי תואר ראשון בתזונה יוכלו לעבור התמחות ולשמש כתזונאים), בעלי ממוצע ציונים של 80 לפחות.
בוגרי תואר ראשון מתחומים קרובים אחרים יחויבו לעמוד בפני ועדת קבלה וכן יידרשו להשלמת קורסים טרם תחילת הלימודים.
לעיתים כוללות דרישות הקבלה גם ניסיון תעסוקתי מעשי בתחום, הצגת המלצות אקדמיות/ מעשיות ומעבר של ראיון אישי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו.
בוגרי תואר ראשון מתחומים קרובים אחרים יחויבו לעמוד בפני ועדת קבלה וכן יידרשו להשלמת קורסים טרם תחילת הלימודים.
לעיתים כוללות דרישות הקבלה גם ניסיון תעסוקתי מעשי בתחום, הצגת המלצות אקדמיות/ מעשיות ומעבר של ראיון אישי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך תואר שני במדעי התזונה?
לימודי מדעי התזונה לתואר שני נמשכים שנתיים (ארבעה סמסטרים).
תואר שני במדעי התזונה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מה םה מסלולי הלימוד בתואר שני במדעי התזונה?
ניתן ללמוד את התואר השני במדעי התזונה במסלול מחקרי, הכולל כתיבת תיזה, וכן במסלול לא-מחקרי, אשר אינו כולל כתיבת עבודה זו. אם אתם מתכננים להמשיך ללימודי דוקטורט בתחום – או נמשכים מאד לתחומי המחקר – כדאי לכם מאד להצטרף ללימודי מדעי התזונה במסלול המחקרי.
מה לומדים בתואר שני במדעי התזונה?
תכנית הלימודים בתואר שני במדעי התזונה היא עשירה ומרתקת במיוחד, והסטודנטים נהנים הן מהרצאות עיוניות ותיאורטיות מקיפות ומעמיקות בתחום והן מהתנסות מעשית במחקר בו – במעבדות משוכללות ועתירות ציוד, כך שהכשרתם הינה מן המעלה הראשונה.
לימודי מדעי התזונה לתואר שני כוללים, לעיתים קרובות, את הנושאים והתכנים הבאים: הפרעות אכילה, השמנה, תזונת הילדים, ביו-אתיקה בעידן הטכנולוגי, אינטראקציה בין תזונה והתבטאות גנטית, אנדוקרינולוגיה מולקולרית, הערכה תזונתית, אפידמיולוגיה של תזונה, השפעות תזונתיות בסרטן, דלקות והמערכת החיסונית, מנגנון פעולה של מרכיבי מזון שונים בבריאות ובחולי ועוד מגוון נושאי לימוד מרתקים.
לימודי מדעי התזונה לתואר שני כוללים, לעיתים קרובות, את הנושאים והתכנים הבאים: הפרעות אכילה, השמנה, תזונת הילדים, ביו-אתיקה בעידן הטכנולוגי, אינטראקציה בין תזונה והתבטאות גנטית, אנדוקרינולוגיה מולקולרית, הערכה תזונתית, אפידמיולוגיה של תזונה, השפעות תזונתיות בסרטן, דלקות והמערכת החיסונית, מנגנון פעולה של מרכיבי מזון שונים בבריאות ובחולי ועוד מגוון נושאי לימוד מרתקים.
איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני במדעי התזונה?
בוגרי תואר שני במדעי התזונה, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות התואר, יהיו זכאים לתעודת תואר שני (מוסמך) במדעי התזונה, מטעם האוניברסיטה (או המכללה) בה השלימו את לימודיהם.
במה עוסקים בוגרי תואר שני במדעי התזונה?
בוגרי תואר שני במדעי התזונה יכולים להשתלב במגוון נרחב של עבודות מרתקות: תזונאים בשירותי הבריאות השונים (בכדי לעבוד כתזונאים נדרשים לתעודת הסמכה הניתנת לאחר ביצוע סטאז'. רק בוגרי תואר ראשון במדעי התזונה יכולים לבצע סטאז' בתחום), עבודה בייעוץ תזונתי ואף עבודה בתחומי המחקר וההוראה בתחום זה – במוסדות אקדמיים ומחקריים שונים.
מודעה
מחפש תואר שני במדעי התזונה?