קורס מדריכים פדגוגיים במכללות
אם כבר הספקתם לצבור וותק מקצועי וניסיון מעשי רב בעבודכם כמורים וכעת אתם מחפשים לימודים שיתרמו רבות להתפתחותכם המקצועית - ויקנו לכם את היכולת להשפיע על הכשרתם של דורות חדשים של מורים - לימודי הדרכה פדגוגית יכולים להיות בדיוק מה שאתם מחפשים. כבוגרי לימודים חשובים אלו תוכלו להשתלב בעבודה רבת אחריות ומשמעות, בה תעסקו בהדרכת וליווי פרחי ההוראה עת צעדיהם הראשונים בבמערכת החינוך.
לימודים אלו יכשירו אתכם במיטב הידע, המיומנויות והכלים הדרושים למדריך פדגוגי מקצועי ואיכותי - כך שמיד בסיום הלימודים תוכלו להשתלב בעבודה כמדריכים פדגוגיים. בואו לקרוא מידע נוסף על לימודי הדרכה פדגוגית במכללות המובילות.
מידע כללי אודות לימודי הדרכה פדגוגית
מדריך פדגוגי (מד"פ) ממלא תפקיד מרכזי וחשוב במיוחד בהליך הכשרתם של מורים חדשים - שכן הוא מלווה, מלמד, מדריך ומייעץ לפרחי ההוראה כיצד להפוך למורים מקצועיים וטובים. למעשה המדריך הפדגוגי הוא מעין "מורה להוראה" והוא משתמש בניסיונו הרב בתחום על מנת לחנוך דורות של מורים חדשים.
בעמוד זה תוכלו לקרוא מידע רב על לימודי הדרכה פדגוגית ועל הקורסים הדואגים להכשיר את המד"פים לעתיד במיטב הידע והכלים הדרושים להם על מנת למלא בהצלחה תפקיד חשוב זה.
מי קהל היעד ללימודי הדרכה פדגוגית?
לימודי הכשרת מדריכים פדגוגיים מיועדים למורים בעלי וותק מכל תחומי ההתמחות, המעוניינים להתפתח מקצועית ולמלא תפקיד חשוב ומרכזי בתהליך הכשרתם של מורים חדשים.
אם אתם מתעניינים בלימודי הדרכה פדגוגית אולי תגלו עניין גם בלימודי תואר שני בחינוך, קורס רכז הערכה בית ספרי, לימודי אבחון דידקטי, קורס מנהלי בתי ספר (מנהלים פדגוגיים) ולימודים מתקדמים נוספים מתחומי החינוך וההוראה.
מה תנאי הקבלה ללימודי הדרכה פדגוגית?
תנאי הקבלה ללימודי הדרכה פדגוגית כוללים, בדרך כלל, את הדרישות הבאות: סיום לימודי חינוך והוראה בממוצע גבוה יחסית (ברוב המכללות נדרש ממוצע של 85 ומעלה בלימודי התואר הראשון), וותק וניסיון בעבודת הוראה במערכת החינוך של כ-5 שנים לפחות (חלק מהמכללות מאפשרות להתקבל ללימודים עם וותק של כשלוש שנים בלבד), הצגת המלצות ומעבר של ריאיון אישי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו.
חלק מהמכללות מקבלות ללימודים רק מורים בעלי תואר שני בתחום - ועל כל פנים תואר שני מהווה יתרון גדול בקבלה ללימודים.
מה משך הלימודים ללימודי הדרכה פדגוגית?
משך הלימודים בקורס מדריכים פדגוגיים נע, בדרך כלל, בין חצי שנה לשנה.
כיוון שלימודים אלו מיועדים, בראש ובראשונה, למורים בפועל, משקיעות המכללות מאמצים מיוחדים בהתאמת מערכת השעות בקורס ללוחות הזמנים של המורים - ועל כן לעיתים כוללים הלימודים ימי לימוד רצופים במהלך החופשות, או קורסים המתקיימים בחלקם הגדול בשעות הערב ואחר הצהריים, המאפשרים גם לאנשים עובדים להשתלב בלימודים בנוחות יחסית.
מה נושאי הלימודים ללימודי הדרכה פדגוגית?
תכנית הלימודים בקורס הדרכה פדגוגית משלבת, בדרך כלל, בין לימודים עיוניים ותיאורטיים מקיפים ומעמיקים - המעניקים לבוגרים ידע עדכני ומתקדם בתחום, לבין התנסויות מעשיות מעשירות ומפתחות - המעניקות לבוגרים את המיומנויות המעשיות והכלים היישומיים הדרושים להם, כך שהכשרת הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה - ומייד בסיום הלימודים הם יכולים למלא את תפקיד המדריך הפדגוגי על הצד הטוב ביותר.
בין נושאי הלימוד בקורסים בתחום: הגדרת התפקיד של המדריך הפדגוגי, חשיבות ההדרכה הפדגוגית להכשרת אנשי ההוראה, פסיכופדגוגיה התפתחותית, הגישה המערכתית ויישומה, יחסי הגומלין בין המד"פ לסטודנט, מודעות עצמית בתפקיד, כישורי הדרכה, הקניית כלים ושיטות פעולה בהוראה, יצירת חיבורים בין התיאוריה והפרקטיקה, חשיבות הקשר הבין אישי לפיתוחו של פרח ההוראה, מיומנויות רפלקציה, מיומנויות העצמה, מיומנויות תקשורת, הצעות ופתרונות, שיפוט והעברת ביקורת ועוד מגוון נרחב של נושאי לימוד מרתקים.
איזו תעודה מקבל בוגר לימודי הדרכה פדגוגית?
בוגרי קורס מד"פים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לקבל תעודת גמר מטעם המכללה בה השלימו את לימודיהם.
מודעה