לימודי מדעי ההתנהגות לתואר שני
אם אתם רוצים להבין את ההתנהגות האנושית, לחקור את מבנה החברה והתרבות, לעסוק בטיפול ואבחון או לפתוח לעצמכם שלל אפשרויות תעסוקה מרתקות אחרות, ואם כבר הספקתם להשלים תואר ראשון, וכעת אתם מחפשים לימודי תואר שני מרתקים – ייתכן כי לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות מיועדים עבורכם.
תואר שני במדעי ההתנהגות הוא, למעשה, שם כולל למספר לא קטן של מסלולי לימודי לתואר שני – MA בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, MA בפסיכולוגיה קלינית, MA בקרימינולוגיה קלינית, MA בפסיכוביולוגיה התפתחותית ו-MA במשאבי אנוש הם רק חלק ממסלולי הלימוד המרתקים לתואר שני במדעי ההתנהגות. בוגרי התכנית לתואר שני במדעי ההתנהגות יוכלו להשתלב בתחומי עיסוק רבים, כמו ניהול משאבי אנוש, פסיכולוגיה קלינית ויעוץ ארגוני. לחלופין הם יוכלו לעסוק במחקר בהתאם למסלול ההתמחות בו בחרו.
בואו לקרוא עוד על לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות במכללות המובילות.
בואו לקרוא עוד על לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות במכללות המובילות.
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני במדעי ההתנהגות?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני במדעי ההתנהגות?
מידע כללי אודות תואר שני במדעי ההתנהגות
מדעי ההתנהגות היא הגדרה רחבה שמתייחסת לכל המדעים שעוסקים בהתנהגות האנושית של פרטים, של ארגונים וקבוצות גדולות ושל פרטים בתוך ארגונים וקבוצות גדולות. בחלק מהמכללות ומוסדות הלימוד החוגים לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, פסיכולוגיה וקרימינולוגיה מקובצים בתוך מסגרת רחבה של חוג למדעי ההתנהגות, ובחלק ממוסדות הלימוד החוגים האלו פועלים בנפרד.
לימודי מדעי ההתנהגות לתואר שני כוללים, למעשה, מספר מסלולים נפרדים: תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה (המתחלק בעצמו למספר מגמות – קלינית, רפואית, פסיכוביולוגיה וכו'), תואר שני בקרימינולוגיה (הכולל אף הוא מספר מגמות). לעיתים גם תואר שני בייעוץ ארגוני ותואר שני במשאבי אנוש נכללים תחת ההגדרה של תואר שני במדעי ההתנהגות.
תואר שני במדעי ההתנהגות
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מה הם תנאי הקבלה לתואר שני במדעי ההתנהגות?
תנאי הקבלה ללימודי מדעי ההתנהגות לתואר שני משתנים, כמובן, בהתאם למסלול הלימודים המבוקש: בעוד הקבלה לתואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה נחשבת לפשוטה יחסית – ולעיתים קרובות דרישות הקבלה כוללות רק דרישה לתואר ראשון רלוונטי בממוצע 80 ומעלה, תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה ובקרימינולוגיה נחשבים לגבוהים למדי – ודורשים מהמועמדים גם תואר רלוונטי, גם הצגת המלצות, גם מעבר ריאיון אישי וגם מעבר של מבחנים ייעודיים (כמבחן מתא"ם ללימודי פסיכולוגיה, לדוגמא).
כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות?
לימודי מדעי ההתנהגות לתואר שני נמשכים שנתיים, אולם סטודנטים במסלול המחקרי יכולים להגיש את התיזה עד תום השנה השלישית מתחילת לימודיהם. סטודנטים אשר אינם מצליחים להשלים את חובות התואר בזמן זה, יכולים להגיש למזכירות החוג בקשה להארכת הלימודים.
שימו לב: חלק מתחומי מדעי ההתנהגות דורשים מכם גם להשלים חובת התמחות מעשית – בטרם תוכרו כמוסמכים לעסוק בתחום. בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, לדוגמא, נדרשים להשלים התמחות בת שנתיים במשרה מלאה (או ארבע שנים בחצי משרה), בטרם הם יוכלו להירשם בפנקס הפסיכולוגים ולהתחיל לעסוק בתחום.
אם אתם רוצים להשתלב בלימודי מדעי ההתנהגות לתואר שני, אך חושבים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם לעשות כן – יש לנו חדשות טובות עבורכם: מכללות ומוסדות לימוד רבים בתחום מציעים לכם אפשרות ללימודים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, כך שגם אם אתם עובדים במשרה מלאה (או עסוקים מסיבות אחרות) תוכלו להשתלב בלימודים המרתקים לתואר שני במדעי ההתנהגות בנוחות ובקלות.
תואר שני במדעי ההתנהגות
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מה הם מסלולי הלימוד בתואר שני במדעי ההתנהגות?
תואר שני במדעי ההתנהגות מוצע הן במסלול מחקרי (עם כתיבת תיזה) והן במסלול עיוני – מעשי, אשר אינו כולל כתיבת תיזה. הלימודים במסלול המחקרי מתאימים במיוחד למי שמעוניין להמשיך ללימודי דוקטורט בתחום, או למי שמגלה עניין מיוחד במחקר בתחום.
חלק מהמכללות ומוסדות הלימוד אף מציעים לימודים במסלול ישיר לדוקטורט במדעי ההתנהגות, המיועד לסטודנטים מצטיינים.
איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני במדעי ההתנהגות?
בוגרי תואר שני במדעי ההתנהגות, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת תואר שני – MA - מוסמך בפסיכולוגיה/ סוציולוגיה/ אנתרופולוגיה/ קרימינולוגיה/ ייעוץ ארגוני/ משאבי אנוש (או כל תחום אחר ממדעי ההתנהגות אותו הם למדו), מטעם המכללה/ אוניברסיטה בה הם השלימו את לימודיהם.
מודעה
מחפש תואר שני במדעי ההתנהגות?