קהל היעד ללימודי סיעוד במכללות
מערכת בריאות ורווחה נוצרה על מנת לתת מענה לציבור מבחינה רפואית, ייעוצית וטיפולית. שיקום, טיפול, מתן טיפול רפואי, סיוע והכוונה, כל אלו מנת חלקם של אחים מוסמכים. לימודי סיעוד למעשה מסמיכים א, הסטודנטים לאחים מוסמכים אשר משתלבים במסגרות רפואיות כגון בתי חולים בשלל מחלקות קופות חולים ומכונים רפואיים. לימודי סיעוד יתאימו לאנשים שאוהבים לעזור ולסייע, בעלי יחסי אנוש חמים ובעלי סבלנות. כמו כן, מאחר ואחים מוסמכים עובדים בבתי חולים, על הסטודנטים לסיעוד להרגיש זיקה לרפואה, להיות פרקטיים, לא לפחד מדם, פציעות ומראות קשים. לימודי סיעוד לתואר ראשון מדגישים את הניסיון המעשי בתחום ועל כן, הסטודנטים החל משנה שנייה או שלישית יוצאים לפרקטיקה בבתי חולים. בבוגרי התואר יבחרו במחלקה בה ירצו לעבודה ולהתמקצע בבתי חולים ומסגרות רפואיות ברחבי הארץ.
תואר ראשון בסיעוד
תואר ראשון בסיעוד
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות למי כדאי ללמוד תואר ראשון בסיעוד??
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על למי כדאי ללמוד תואר ראשון בסיעוד??
למי מתאים לימודי סיעוד? - לאלו שמתלבטים
למי מתאים סיעוד, זו שאלה שעולה הרבה בקרב מתלבטים לפני לימודי תואר ראשון. הבחירה בלימודי תואר אינה קלה ומצריכה מחשבה אודות מקור פרנסה אפשרי והתכלית של הלימודים. לימודי סיעוד לא יתאימו לאנשים שמבקשים להתעשר ללא עבודה קשה. מדובר בעבודה שתקנה לכם המון ערכים בחיים ואהבה לזולת יחד עם זאת vיא מצריכה שעות מרובות, משמרות תכופות, מתכונת של יום ולילה. המשכורת היא סבירה אך בינינו למי שרוצה ללמוד סיעוד לטובת כסף בלבד, לא יחזיק מעמד בעבודה כה תובענית. לימודי סיעוד יתאימו לאנשים שרוצים לתרום לרווחתם של החולים. אין מדובר בעבודה משרדית מ 9 - 17 והעבודה מתפרשת על כלל המחלקות של בתי חולים, חדרי מיון, חדרי ניתוח, מחלקת יולדות, מחלקת ילדים ומחלקות קשות יותר כגון מחלקת שיקום, מחלקה אונקולוגית ועוד.
למי כדאי ללמוד תואר ראשון בסיעוד?
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
למי מתאים סיעוד לתואר ראשון? - ביוכימיה קלינית ומבנה התא זה רק על קצה המזלג
למי מתאים סיעוד? - ובכן זה לא חד משמעי. ראשית כל הלימודים יתאימו הן לגברים והן לנשים וכי בתי חולים אכן זקוקים למערך כח אדם נרחב. מערך הסיעוד משפר את השירות של צוות בתי חולים וקופות חולים ועל כן חשוב שסטודנטים ללימודי סיעוד יהיו בעלי סבלנות ובעלי יחסי אנוש טובים. כמו כן דעו כי לימודי סיעוד נמשכים 4 שנים. בשנה שנייה, הסטודנטים עוברים לימודים קליניים ומשתלבים בהכשרה מעשית במחלקות השונות שיש בבתי חולים. הלימודים אינם קלים ועל כן מצריכים התייחסות רצינית והשקעה. בין הקורסים שתלמדו במהלך התואר, תתנסו גם בניטור נשימתי, מושגים מקצועיים בסיעוד, ביוכימיה קלינית, כלכלת הבריאות, ביולוגיה של התא, פסיכולוגיה, פרמקולוגיה, אימנולוגיה, גנטיקה, פיזיולוגיה, מחלות, מיקרוביולוגיה, כימיה, מחקר, סטטיסטיקה, תזונה ועוד. כמו כן תלמדו תחומים אקדמאיים מתחום הסוציולוגיה ועבודה סוציאלית.
לימודי סיעוד לתואר ראשון - איפה ומי מתאים?
למי מתאים לימודי סיעוד?- הרופאים יעידו כי כוח אדם סיעודי בבתי חולים צריך לפעול על פי הנחיות של רופאים, להיות אוזן קשבת לחולים ולתת להם מענה מיידי. אחים מוסמכים מחזיקים באחריות רבה בידיים כלפי מקום העבודה והמטופלים ועליהם לתת מענה מציל חיים. לימודי סיעוד ניתן למצוא ברחבי הארץ באוניברסיטאות, מכללות ובתי חולים. תנאי הקבלה ללימודי סיעוד משתנים בין מוסד למוסד. לרוב תצטרכו להציג פסיכומטרי מעל 500 ותעודת בגרות מלאה. ניתן להתקבל ללימודי סיעוד ללא פסיכומטרי במספר מוסדות, תוך כדי הרשמה למכינה מתאימה. כמו כן לימודי סיעוד יתאימו לבוגרי תואר ראשון בכל תחום אחר אשר מעוניינים לעשות הסבת אקדמאיים ללימודי סיעוד. ההסבה מתבצעת בתקופה קצרה יותר ומשלבת את הסטודנטים בעבודת סיעוד. לימודי סיעוד יתאימו גם לאנשים שכבר עובדים במסגרות רפואיות כגון בתי חולים ומחלקות אשפוז ומבקשים להשלים תואר אקדמאי בסיעוד. השלמה כזו אורכת זמן קצר יותר כשנתיים אך הדבר משתנה בין מוסד למוסד. כמו כן השלמה ללימודי סיעוד תורמת רבות להתפתחות אישית ומקצועית של אחים מוסמכים, מרחיבה ידע והשכלה עדכנית יותר.
למי כדאי ללמוד תואר ראשון בסיעוד?
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
סיעוד ורווחה - הזדמנות להציל חיים
ההתאמה ללימודי סיעוד אינה בעלת קרטריונים מסוימים וחשוב שאתם תתחברו לתחום הרפואה. לימודי רפואה בישראל נמשכים כ 7 שנים כאשר יש צורך לעמוד בדרישות קבלה גבוהות הכוללות פסיכומטרי מעל 700. לא כולם יכולים לעמוד בתנאים אלו ועל כן לימודי סיעוד יכולים לשלב אתכם במערכת הבריאות בסביבת לימודים ועבודה שונה. לימודי סיעוד מקנים לכם הזדמנויות תעסוקה נרחבות כגון עבודה במעבדות כגון לקיחת בדיקות דם, שתן ושלל דגימות ביולוגיות. הרבה שואלים האם כדאי להם ללמוד סיעוד? - אין כאן תשובה של כן ולא וההחלטה למעשה צריכה לקחת בחשבון שיקולים רבים.
לימודי סיעוד לתואר ראשון - מי מציע?
לימודי סיעוד נלמדים היום בשלל מוסדות ברחבי הארץ. בין המכללות המעניקות לימודי סיעוד לתואר ראשון תמצאו את מכללת עמק יזרעאל ליד עפולה, מכללת רופין בעמק חפר באזור נתניה, המכללה האקדמית לישראל ברמת גן ועוד. במכללה האקדמית ברמת גן תוכלו לעבור אף השלמה לתואר ראשון לאחים מוסמכים בלבד שמעוניינים להשלים תואר ראשון אקדמי. אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית בירושלים, גם בהן תמצאו לימודי סיעוד לתואר ראשון.
סיעוד לתואר ראשון - האם יש גם תואר שני?
אפשרויות לימודי המשך רחבות. ראשית כל בוגרי תואר ראשון בסיעוד יוכלו להשלים תואר שני במנהל מערכת בריאות. לימודים אלו מכשירים את הסטודנטים לתפעול מערכות בריאות ממוחשבות בבתי חולים וקופות חולים. מערוכת אלו תורמות לארגון וסדר, מניעת נזק רפואי או טעויות אנוש. במערכות אלו מזינים האחים והרופאים את כל המידע הרפואי הנחוץ לטיפול במטופלים. מנהל מערכות בריאות יתרום להשכלה המקצועית שלכם ויקדם אתכם במקום העבודה. כמו כן בוגרי תואר ראשון בסיעוד יוכלו להמשיך ללימודי המשך בחו"ל או להשתלב בשוק העבודה מעבר לים.
למי מתאים סיעוד לתואר ראשון - למען רווחת הציבור
האם לימודי סיעוד יתאימו לכם?, תצטרכו להחליט על כך תוך כדי הבנה של כל ההשלכות של לימודים תובעניים ועבודה קשה אך מספקת. לימודי סיעוד עומדים בכל הסטנדרטים הבינלאומיים, מדובר בלימודים איכותיים וברמה גבוהה. אנשי סגל ההוראה מהטובים בתחום, כאשר הסטודנטים זוכים להתנסות בתחום במעבדות מאובזרות עם ציוד מתקדם. כל השיקולים שפורטו לעיל עשויים להקל עליכם להגיע להחלטה מושכלת בדבר לימודי סיעוד לתואר. לימודי רווחה נוספים לתואר ראשון בהם תוכלו להתעניין, לימודי עבודה סוציאלית, לימודי פסיכולוגיה, לימודי פיזיותרפיה, מנהל מערכות בריאות ועוד.
מודעה
מחפש למי כדאי ללמוד תואר ראשון בסיעוד??