תואר שני במכללות - דרישות קבלה
אם סיימתם לימודי תואר ראשון והתחלתם לחפש עבודה בתחום לימודיכם, ודאי כבר נתקלתם באי אלו מקומות אשר אינם מסתפקים בתעודת התואר הראשון ודורשים מהעובדים הפוטנציאליים להיות בעלי תואר שני בתחום. גם אם התמזל מזלכם למצוא עבודה בתחום אותו למדתם, ודאי הבנתם כי תואר שני יכול לפתוח בפניכם אפשרויות התקדמות חדשות – ומשרות בכירות, יוקרתיות ורווחיות יותר.
לימודי תואר שני יקנו לכם ידע מעמיק בתחום לימודים, כמו גם שלל כלים ומיומנויות מתקדמות, והם יכולים לתרום רבות להצלחתכם המקצועית – ואין זה משנה כלל מהו תחום לימודיכם. יתרונות התואר השני הם ברורים – אך טרם תוכלו להתחיל ליהנות מלימודים אלו, יהיה עליכם לעמוד בשלל תנאי קבלה. בעמוד זה תוכלו לקרוא מידע רב על דרישות הקבלה ללימודי תואר שני במכללות המובילות.
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות דרישות קבלה ללימודי תואר שני במכללות?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על דרישות קבלה ללימודי תואר שני במכללות?
מהם תנאי הקבלה לתואר שני?
אין זה מפתיע כי תנאי הקבלה ללימודי תואר שני במכללות ובאוניברסיטאות אינם אחידים, אלא תלויים גם בחוג הלימודים אליו ברצונכם להירשם וגם במוסד הלימודים או המכללה הספציפית אליהם אתם שואפים להתקבל. יחד עם זאת, קיימת דרישה אחת, החוזרת על עצמה שוב ושוב – כדיי ללמוד תואר שני, עליכם להיות בוגרי תואר ראשון.
כדיי להתקבל לתואר שני בתחום מסוים, רצוי כי גם התואר הראשון שלכם יהיה בתחום זה, או בתחומים הקרובים ומשיקים לו – אם ברצונכם להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, למשל, יהיה עליכם להיות בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה (או במדעי ההתנהגות), אך אם, לדוגמא, אתם מעוניינים בלימודי הנדסה לתואר שני – יהיה עליכם להיות בעלי תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה או המדעים המדויקים.
דרישות קבלה ללימודי תואר שני במכללות
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
איזה קורסים צריך להשלים כדי להתקבל לתואר שני?
פעמים רבות ניתן להתקבל לתואר שני גם עם תואר ראשון בתחום מרוחק יחסית, אך לרב, קבלה זו מותנית בדרישה להשלים מספר קורסים אשר הם בגדר חובה ובסיס ללימודי התואר השני. השלמת הקורסים יכולה להיעשות, לעיתים, במקביל ללימודי התואר השני, ולעיתים תהיו חייבים להשלים את הקורסים הנדרשים טרם תחילת לימודי התואר השני.
האם נדרש ניסיון מעשי כדי להתקבל לתואר שני?
תארים שניים רבים דורשים מהמועמדים להיות בעלי ניסיון מעשי בעבודה בתחום. דרישה זו עלולה להיראות מלחיצה מעט, אך מוטב לנסות ולהירשם לתואר, או לפחות לברר מה מגדיר מוסד הלימודים כניסיון מעשי, לפניי שמרימים ידיים, שכן מכללות רבות ללימודי תואר שני במנהל עסקים, לדוגמא, דורשות ניסיון מעשי ניהולי, אולם, לעיתים גם אם עסקתם בעבודה שיווקית, במכירות, או ניהלתם משמרת בבית קפה או בחנות, ייזקף הדבר לזכותכם כניסיון ניהולי ראוי.
דרישות קבלה ללימודי תואר שני במכללות
קבלת פרטים ללא כל התחייבות
איזה המלצות נדרשות על מנת להתקבל לתואר שני?
פעמים רבות דורשים מוסדות הלימוד והמכללות מהמועמדים להציג המלצות על מנת להתקבל ללימודי תואר שני. לעיתים נדרשים המועמדים להציג המלצות אקדמיות (קרי המלצות מאנשי אקדמיה ומרצים, לרב מרצים אשר לימדו אתכם בתואר הראשון), לעיתים המלצות מעשיות (המלצות ממנהלים שהיו לכם במקומות עבודה רלוונטיים, או ממקומות בהם התנדבתם), ולעיתים המלצות מעשיות ואקדמיות.
לפניי הגשת ההמלצות חשוב לברר האם ההמלצות המבוקשות צריכות לענות על קריטריונים מסוימים (בחוגים רבים יש טופס המלצה אותו מתבקשים הממליצים למלא) או האם מדובר על המלצה פתוחה – בה הממליץ כותב המלצה ככל העולה על רוחו.
קבלה לתואר שני - מבחן באנגלית
תארים שניים רבים דורשים מהמועמדים להיות בעלי פטור אקדמי מלימודי אנגלית, או לעבור מבחן כניסה באנגלית.
איזה מבחנים ייעודיים צריך לעשות לצורך קבלה לתואר שני?
על מנת להתקבל לתואר שני בחלק מהמקצועות נדרשים המועמדים לעבור מבחנים ייעודיים שונים. בדרך כלל דרישה זו קיימת בחוגים המבוקשים והיוקרתיים – דוגמת בחינת ה GMAT למבקשים ללמוד תואר שני במנהל עסקים, ובחינת המתא"ם למבקשים ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה.
שימו לב כי עליכם לעבור את בחינות אלו טרם ההרשמה ללימודי התואר השני, על כן חשוב להקצות זמן רב להליך ההרשמה ולא לחכות לרגע האחרון, שכן בחינות אלו מתקיימות פעמים ספורות בשנה בלבד.
תואר שני - ראיון קבלה
לעיתים נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה על מנת להתקבל ללימודי התואר השני. ראיון הקבלה יכול להיות ראיון אישי או קבוצתי (או גם וגם). על מנת לעבור ראיונות אלו בהצלחה, חשוב להתכונן אליהם. נסו לשאול חברים ומכרים אשר עברו ראיונות דומים מה צפוי לכם בראיון, כך שתוכלו להכין עצמכם בצורה אופטימלית.
איזה תנאי קבלה נוספים יש לתואר שני?
תארים שניים מחקריים, בהם נדרשים הסטודנטים לעריכת מחקר וכתיבת תיזה, דורשים, לעיתים, מהסטודנטים ליצור קשר עם מנחה מסגל החוג אשר יסכים להנחות את מחקרם. תארים אחרים דורשים מהמועמדים להציג תיק עבודות (בעיקר תארים בתחומי האומנות והעיצוב) ותארים נוספים דורשים הצגת קורות חיים, או כתיבת קורות חיים "פסיכולוגיים". כמובן, שיכולים להיות עוד תנאי קבלה רבים שלא הוזכרו כאן, כיד הדמיון הטובה של סגל המכללה או האוניברסיטה.
מודעה
מחפש דרישות קבלה ללימודי תואר שני במכללות?