מגורים בזמן הלימודים
אם נרשמתם ללימודים גבוהים – תואר ראשון, תואר שני, או אף לימודי תעודה או קורסים ממושכים – ודאי התחלתם לתהות היכן כדאי לגור במהלך הלימודים: האם להישאר בבית של ההורים? לשכור דירה לבד או אולי עם שותפים? או אולי הכי כדאי לנסות ולגור במעונות? אם אתם מתלבטים איפה לגור במהלך הלימודים – ואינכם יודעים מהם היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאפשרויות – הגעתם למקום הנכון: כאן תוכלו לקרוא מידע רב שיעזור לכם להחליט – היכן עדיף לגור במהלך הלימודים.
לבחירה היכן לגור במהלך לימודי תואר ראשון או לימודי התעודה תהא השפעה גדולה על מהלך לימודיכם (ועל מהלך חייכם ככלל, במהלך שנות הלימודים), ועל כן כדאי להקדיש לכך מחשבה רבה – ולא למהר ולעשות צעדים פזיזים. כדאי לכם לשקול היטב את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות מגורים ולקבל החלטה מושכלת – כזו אשר תתאים בדיוק ליכולותיכם ורצונותיכם. בואו לקרוא מידע נוסף שיעזור לכם לבחור – איפה כדאי לגור בזמן הלימודים.
השיקול הגיאוגרפי
כמובן כי בדרך כלל עדיף לגור סמוך למכללה או האוניברסיטה בה בחרתם ללמוד – שכן נסיעות ארוכות יכולות להיות מתישות למדי. אם לימודיכם מתקיימים כמה פעמים בשבוע – כדאי עד מאד לתת לשיקול הגיאוגרפי משקל מכריע, אך אם הלימודים מתקיימים רק אחת לשבוע – ניתן יהיה לשקול לגור גם באזורים מרוחקים יותר.
כמובן כי ניתן לבחור קודם מקום מגורים – ורק אז לבחור היכן ללמוד, שכן כמעט את כל התחומים תוכלו ללמוד בכל רחבי הארץ. אם אתם מעוניינים ללמוד במכללה המקורבת לאזור מגוריכם – היכנסו לקישור הבא: חיפוש לימודים לפי אזור גיאוגרפי או מכללות לפי עיר.
לגור עם ההורים
אחת האפשרויות הפשוטות ביותר היא להישאר לגור עם ההורים. היתרונות, כמו גם החסרונות, של אפשרות זו הם ברורים: מצד אחד, תוכלו לחסוך ממון רב וליהנות מהפינוקים השונים של בית ההורים (עזרה בהכנת אוכל, כביסות וכו'), ואף סביר להניח כי תנאי המגורים בבית ההורים הם נוחים יותר מהרבה דירות שכורות. מצד שני – לגור עם ההורים במהלך הלימודים ייתכן כי יפגע בטיב החיים הסטודנטיאליים שתרצו לפתח – סביר להניח כי לא תוכלו לארח אנשים רבים עד מאוחר, לא תתמודדו עם ההצלחות (וגם לא עם הקשיים) של לגור בגפכם – ולמעשה, חלקים נרחבים בחייכם יישארו ממש כמו שהם הו בזמן התיכון או הצבא – ללא ההתפתחות והשינויים הרבים באורחות החיים, שרבים מצפים להם עם תחילת הלימודים הגבוהים.
שיקול נוסף שכדאי לקחת עת הבחירה במגורים עם ההורים – הוא אזור מגוריהם ומרחקו מהמכללה/ האוניברסיטה. אם בית ההורים קרוב למקום הלימודים – חבל יהיה לבזבז את כספיכם על מגורים לבד, אם, לעומת זאת – בית ההורים מרוחק עד מאד ממוסד הלימודים – כדאי לשקול ברצינות את אחת מאפשרויות המגורים האחרות – שכירת דירה ומגורים במעונות.
לשכור דירה
אחת האפשרויות הקורצות לרבים עם ההרשמה ללימודים – היא לשכור דירה – בין אם לבד ובין אם עם שותף או מספר שותפים. שכירת דירה תאפשר לכם, אולי לראשונה בחייכם, ליהנות מהחופש הרב (וגם מהאחריות) של חיים לבד – ללא התלות הרבה בהורים. אולם – שכירת דירה תעלה לכם לא מעט מידי חודש – ובמקרה ואינכם נתמכים על ידי ההורים – אולי אף תחייב אתכם לצאת לעבודה – והעבודה יכולה להתנגש עם הזמן שיהיה עליכם להשקיע בלימודים.
יתרון נוסף של שכירת דירה הוא היכולת הרבה לקבוע את מיקומה של הדירה – ומבין שלל האפשרויות תוכלו לבחור בדירה הסמוכה למוסד לימודיכם. אם אתם רוצים לשכור דירה, אך מעוניינים, קודם כל, לקבל הערכה ראשונית וכוללנית על עלות מחייתו של סטודנט לתואר ראשון – היכנסו לקישור הבא: עלות לימודים לתואר ראשון וההוצאות של סטודנט בישראל.
מעונות
מגורים במעונות יכולים להיות פתרון מושלם עבור מי שאינו רוצה להמשיך לגור עם ההורים – אך גם נרתע מההוצאות הכבדות של שכירת דירה. מכללות רבות מציעות אפשרות למגורים במעונות חדישים ונעימים – תוך תשלום "סמלי" בלבד. יתרון נוסף של מגורים במעונות הוא, כמובן, קרבתם למוסד הלימודים (לעיתים קרובות שוכנים המעונות בתוך המכללה עצמה).
אולם – לא כל אחד יכול להתגורר במעונות – ולעיתים קרובות מספר המקומות במעונות קטן ממספר המעוניינים לגור בהם. כמו כן – לעיתים קרובות לא תהיה לכם שליטה על בחירת השותף לחדר – כך שאם אתם מעוניינים בשליטה מלאה על חבריכם לחיים – המעונות הם לאו דווקא הבחירה האופטימלית עבורכם.
אפשרויות מגורים נוספות
אם כל האפשרויות הנ"ל לא מלהיבות אתכם – אתם לא רוצים לגור עם ההורים או במעונות – ואין בידכם אמצעים כלכליים לשכור דירה – אולי תוכלו למצוא פתרון בדמות פרויקטים שונים שמובילות מספר מכללות ואוניברסיטאות, בהן מקבלים הסטודנטים מגורים מסובסדים וזולים במיוחד – תמורת השתתפותם בפעילות התנדבותית או פרויקטים שונים אשר יזכו אתכם במלגות נדיבות. פרויקטים מעין אלו ניתן למצוא בכל רחבי הארץ.
מודעה