מכללת מישלב מציעה קורס קצבים.
הלימודים מתקיימים בתל אביב
קיימת אפשרות ללמידה מקוונת (ZOOM)
המסלול הינו מסלול ערב!
הדרישה משפים וטבחים להתמחות בתחום הקצבות ולגלות הבנה בתהליכים מקצועיים בטיפול בבשר הולכת וגוברת.
85% מצרכני הבשר הטרי סומכים על הקצב באטליז שבו הם נוהגים לקנות, ורואים בו גורם מוסמך ואמין ביותר לקבלת המלצות על רכישת הבשר והטיפול בו לאחר הקנייה, ועל מנת להפיק את המרב ולהתמקצע בענף צריך לרכוש כלים ושיטות מתקדמות לניהול ,תכנון ומעקב מקצועי קורס זה מהוה את תשתית הידע שלך להצלחה.
הלימודים מקנים כלים וטכניקות חדשניות בתחומים קולינאריים, שיפור תהליכי עבודה בעולם הקצבות, סקירה מעמיקה של עולם הבקר בארץ ובעולם.
התנסות מעשית בשיטות פירוק, הבחנה בין נתחים, שיטות מיפוי, ניקוי, פריסה, חיתוך, יישון ,יבש, יישון בוואקום/ רטוב, סוגי ריכוכים כימי, ביולוגי, פיסיקלי, תערובות כבישות נקניקים חלקי פנים סקירת זני הבקר השונים והתאמת הנתח למנה.
הקורס מיועד בעיקר לטבחים, שפים, קצבים/אטליזים, קבלני מזון, מנהלי מטבח, מנהלי חברות קייטרינג ושירותי הסעדה, מנהלי אירועים, מנהלי מסעדות
ולכל המעוניין להתמקצע בתחום הקצבות/ בשר דגים ועופות.
סה"כ 20 מפגשים,
הלימודים מתקיימים במסלול ערב אחת לשבוע בין השעות 21:00 - 17:00
בין הנושאים הנלמדים בקורס:
- מבוא לקצבות מקורות הבשר בישראל
- מקומו של הקצב בשרשרת המזון
- האנטומיה של הבשר
- טכניקות עבודה
- תברואה והיגיינה
- תזונה ובשר
- פירוק בשר/ בעלי כנף
- יזמות
- בטיחות
- סוגי בישול
בסיום הקורס יוענקו לבוגרים 2 תעודות :
1. תעודת קצב מקצועי P&BM
2. תעודת היגיינה ובטיחות מזון משרד הבריאות