קורס ניהול מטבח מוסדי ומערכות הזנה
מכללת מישלב מציעה קורס ייחודי אשר נועד להקנות לבוגריו את מיטב הידע, הכלים והמיומנויות הנדרשים לניהול של מטבח מוסדי. הקורס יפרוש לפניי התלמידים את הטכניקות והחידושים הקיימים בתחום וילמד אותם כיצד לנצל באופן אופטימאלי את המשאבים העומדים לרשותם, הן בתחום הכלכלי והן בתחום הנעת העובדים.
הלימודים מתקיימים בתל אביב ובחיפה.
קורס ניהול המטבח המוסדי של מכללת מישלב מציע הזדמנות פז לעוסקים בתחום לייעל, לעדכן ולשפר את יכולותיהם וידיעותיהם בתחום. חשיבות המזון המוגש במקום העבודה, והמרכיבים הרבים הקובעים את עלויות המנות השונות, הופכים את ניהול המטבח המוסדי למשימה מורכבת וחשובה לעסק, אשר כל שיפור בה, יוביל לשיפור והתייעלות כללית במוסד.
הקורס מיועד למנהלי מערכות הזנה, קבלני מזון, מנהלי מטבחים, אקונומים, מנהלי חברות קייטרינג, ומנהלים הנדרשים לשירותי הסעדה.
ניתן ללמוד את הקורס במסלול בוקר, הכולל 18 מפגשים בני כ-6 שעות, במתכונת של מפגש אחד בשבוע, או במסלול ערב, הכולל 25 מפגשים בני כ-5 שעות, במתכונת של מפגש אחד בשבוע. בין הנושאים והתכנים הנלמדים בקורס: מהות המטבח המוסדי, מטבח מוסדי מול מטבחים אחרים, מגמות חדשניות במטבח המוסדי, מבנה המטבח, ציוד וכלים, תכנון תפריט, פחת מזון, שיטות בישול קלאסיות ומודרניות, כוח אדם נדרש, תמחור התפריט, מדידת עבודה, ניהול פיננסי, ניהול המלאי ובקרת המזון, ניהול חשבונות, דיני עבודה, דיני עסקים, דיני חוזים, חוקים ותקנות, תברואת מזון, בקרת איכות, שימורי מזון, סוגי שירות, טיפול בתלונות ועוד.
בוגרי הקורס יהיו זכאים לתעודת "ניהול מטבח מוסדי ומערכות הזנה" מטעם מכללת מישלב.