תואר מוסמך .M.A בטיפול באמצעות אומנויות – טיפול במוסיקה
התכנית לתואר שני בטיפול במוסיקה פועלת כחלק מבית הספר לחברה ואמנויות-אונו בשיתוף מעטפת מוסיקלית מקצועית שמציע בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו, שהינו בית הספר המוביל בקרב המוסדות למוסיקה בארץ ועומד בשורה אחת עם בתי הספר המתקדמים למוסיקה בעולם.
טיפול במוסיקה הנו אחד המקצועות המבוקשים כיום. מוסדות ציבוריים רבים מצרפים לשורותיהם מטפלים במוסיקה, לטיפול בילדים, נוער, מבוגרים ואוכלוסיות מיוחדות.
הניסיון הנצבר במערכת הציבורית מוביל לא פעם לדרך עצמאית, ופעילות טיפולית בקליניקות פרטיות.
המועצה להשכלה גבוהה אישרה את פתיחת התכנית.
הענקת התואר מותנית באישורה. התכנית כפופה לשינויים.
טיפול במוסיקה הוא מקצוע טיפולי המשלב מוסיקה עם כלים מתחום הפסיכולוגיה והפסיכותרפיה במטרה לסייע לילדים, מתבגרים, מבוגרים וקשישים, המתמודדים עם בעיות בתחום התקשורתי, ההתנהגותי, הרגשי, המוטורי, והקוגניטיבי.
טיפול במוסיקה מיושם באופן פרטני, משפחתי וקבוצתי.
- תואר ראשון ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון ממוצע של 85 ומעלה.
- הצגת שלוש המלצות על המועמד.ת בהקשר אקדמי או תעסוקתי.
- אישורים על לימוד קורסי מבוא בפסיכולוגיה ושיטות מחקר. *קורסי ההשלמה בפסיכולוגיה קיימים בקריה ואפשר להירשם אליהם. למידע נוסף אפשר לפנות למזכירות החוג.
- אישורים על לימודי קורסים במוסיקה. על המועמד להציג אישורים על לפחות 300 שעות לימוד במוסיקה ממוסד אקדמי או ממוסד מקצועי ברמה אקדמית המעניק תעודה. בנוסף, על המועמד להציג אישורים על לפחות 200 שעות ניסיון נוספות במסגרות לא פורמליות כמו קונסרבטוריונים והרכבים.
*קורסי ההשלמה במוסיקה (מכינה) ובפסיכולוגיה קיימים בקריה ואפשר להירשם אליהם. למידע נוסף אפשר לפנות למזכירות החוג.
תכנית מתקיימת ביום לימודים מרוכז אחד, ובמספר שעות התנסות מעשית מחוץ לקריה האקדמית אונו.
משך הלימודים לתואר השני הוא שנתיים(שנה א' ו-ב').
לאחר סיום התואר נדרשים הסטודנטים לשנת הכשרה מתקדמת (שנה ג'). מתווה לימוד זה בנוי בהתאם להנחיות המועצה להשכלה גבוהה, משרד הבריאות והמועצה האקדמית העליונה של י.ה.ת. (האגודה הישראלית לטיפול באמצעות אומנויות).
לבוגרים תוענק תעודת תואר מוסמך M.A. בטיפול באמצעות אומנויות – טיפול במוסיקה ותעודת הכשרה מעשית מתקדמת.
בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב בעבודה בתחום הטיפול במוסיקה בכל המסגרות הציבוריות הקיימות: משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד הבטחון, שירות בתי הסוהר,קופות החולים, בתי חולים ובקליניקה פרטית.