תואר שני בממשל ומדיניות ציבורית
האוניברסיטה הפתוחה מציעה תכנית לימודים לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית.
בתכנית ללימודי תואר שני בממשל ומדיניות ציבורית מוצעים שלושה מסלולי התמחות : מסלול ללא תזה ומסלול ללא תזה עם מגמת התמחות בשלטון המקומי (כולל 12 קורסים : 4 קורסי חובה, 7 קורסי בחירה (שבאחד מהם ייכתב סמינר) וסמינר מחקר אחד) מסלול עם תזה (כולל 10 קורסים ובהם שני קורסים מתודולוגיים).
בכל קורס מתקיימים 6 מפגשי הנחייה בקמפוסים בתל אביב, ירושלים ובקמפוסים נוספים.
ללימודים יתקבלו בעלי תואר ראשון בתחום, עם ממוצע של 80 לפחות בתואר הראשון. סטודנטים/ות עם ממוצע נמוך מ-80 יוכלו להתקבל על תנאי.
קצב ההתקדמות מותאם ליכולת ולצרכים של כל סטודנט/ית. ככלל, משך התכנית הוא שנתיים, שלושה סמסטרים בכל שנה.
לעובדי הרשויות המקומיות הלומדים בתכנית מוענקת מלגה ייחודית של מפעל הפייס ומרכז השלטון המקומי בגובה 5,000 ₪ לשנה, כנגד שעות התנדבות בקהילה לשנתיים.
בנוסף, חברי קרן ידע לאקדמאים במח"ר יהיו זכאים למלגה לתואר שני בגובה 8,000 ₪ לשנה, בהתאם לנוהלי הקרן.
התוכנית מתאימה לכל המתעניינים בתהליכים המתרחשים בזירת המדיניות הציבורית.
לצד עובדי מדינה, גופים ציבוריים ורשויות מקומיות, התוכנית מתאימה מאוד גם לעובדים בארגוני מגזר שלישי ולבעלי עיסוקים חופשיים המעוניינים לשפר את ההבנה שלהם על תהליכי עיצובה של המדיניות הציבורית ועל יישומה.
תואר שני בממשל ומדיניות ציבורית הינה תכנית בין-תחומית, המשלבת את עולמות הידע של מדע המדינה, סוציולוגיה וכלכלה. הקו המנחה שלה הוא הממשק שבין פוליטיקה למדיניות ציבורית, והדבר מתבטא בקורסים הממוקדים בעולם התוכן של ממשל, תיאוריה פוליטית וסוציולוגיה פוליטית לצד מדיניות ציבורית.
התכנית משלבת לימודי תאוריה שם קורסים יישומיים, ובהם כתיבת נייר מדיניות, ניתוח מדיניות ופרויקט שטח. שילוב ייחודי זה תורם להתפתחותם האישית והמקצועית של בוגרי התכנית.
התכנית מאפשרת לסטודנטים ללמוד בשתי צורות : בקבוצה מאורגנת בתכנית הנמשכת שנתיים בקצב התקדמות מדורג, או באופן גמיש לחלוטין.
התוכנית מציעה שלושה מסלולי התמחות:
- מסלול עם תזה לסטודנטים מצטיינים.
- מסלול ללא תזה.
- מסלול ללא תזה עם מגמת התמחות בשלטון מקומי.