המכללה הטכנולוגית באר שבע מציעה מסלול לימודים לקראת תואר הנדסאי אלקטרוניקה או בהתמחות מחשבים או בהתמחות מחשוב ובקרה. השינויים המהירים בעולם הטכנולוגי של תחילתה של המאה ה-21 הם שיוצרים מציאות חדשה, אשר דורשת כוח אדם מיומן ובעל רמה טכנולוגית גבוהה.
מחכה לך קרייירה באלביט ערד!
להיות בראש שקט כלכלית ולהתחיל קריירה ביטחונית טכנולוגית - אתר תקשוב וסייבר ערד.
מימון 100% שכר לימוד
סיוע נוסף בסך של כ- 40,000 ש"ח מענק ייחודי לעוברים לערד
הנדסת אלקטרוניקה מהווה את התשתית הטכנולוגית במערכות המשולבות בין החומרה לתוכנה, בין חומרה למערכות בקרה ובין חומרה למערכות אלקטרואופטיות. לימודי הנדסאי אלקטרוניקה במכללה הטכנולוגית באר שבע מכשירים הנדסאים אשר מהווים את הסמכות המקצועית בתומי התכנון התקנה, פיקוח, ותפעול של מערכות אלקטרוניות מבוקרות ומפוקדות מחשב. במסגרת הלימודים ניתן להתמחות שאחת משתי התמחויות: מחשבים או מחשוב ובקרה.
על מנת להתקבל ללימודים על המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות עם ציונים במתמטיקה - 3 יחידות לימוד לפחות, באנגלית - 3 יחידות לימוד לפחות, והבעה, לשון או ספרות עברית- 2 יחידות לימוד, או בעלי תעודת בוגר של מכינת קדם הנדסאים אשר עמדו בדרישות מה"ט.
ניתן לבחור מסגרת לימודים אחת מבין שתי מסגרות לימודים: האחת מסגרת לימודי יום, 4 סמסטרים וביצוע פרויקט גמר בהנחיה והשנייה מסגרת לימודים משולבת, ערב ויום, 6 סמסטרים וביצוע פרויקט גמר בהנחיה.
בין נושאי הלימוד: מערכות ספרתיות, אלקטרוניקה תקבילית, אלקטרוניקה ספרתית, אלקטרוניקת הספק, תכנות מחשבים, תורת החשמל, מחשבים ומיקרו מחשבים, מחשוב ובקרה, ועוד.
מסיימי הלימודים בהצלחה, אשר עמדו בכל הדרישות, יקבלו תעודת הנדסאי אלקטרוניקה במגמת משנה: מחשבים, מחשוב ובקרה.
בוגרי הלימודים יכולים להשתלב בתעשיות ההיי-טק המייצרות רכיבים אלקטרוניים, בחברות תקשורת ומולטימדיה, בתעשיות ביטחוניות, בתעשיות המזון ועוד.
כדאי לדעת: ההכשרה המעמיקה שמקבלים בלימודים אלה, בהדגשת יכולת טכנולוגית גבוהה, היא שמעניקה לבוגרים את הבסיס הטכנולוגי הרחב והאיתן ומאפשרת להם להשתלב בממגוון הרחב של התפקידים בתחום הטכנולוגי כפי שמצויין מעלה.
בנוסף לפעילות הרגילה מתקיים פרויקט "רקיע" המיועד לבנות
פרוייקט "רקיע" הינו פרויקט העתודה היוקרתי של צה"ל להכשרת בוגרות תיכון בלימודים לתואר הנדסאית אלקטרוניקה בטרם גיוסן לצבא. פרוייקט זה מאפשר ללומדות בסיום הלימודים להשתבץ כהנדסאיות בתפקידים בתחומי האלקטרוניקה במערך הלוחם של חילות התקשוב, התחזוקה וחיל האוויר. לאחר שחרורן, הבנות אשר השתתפו בפרוייקט זה יוכלו להשתלב בשוק העבודה והתעשייה בתפקידי מפתח, כאשר בידן מקצוע נדרש ומבוקש.