תואר שני .M.A פסיכולוגיה התפתחותית
העלייה בצורך ובמודעות החברתית לחשיבות הטיפול הפסיכולוגי בשלבי ההתפתחות המוקדמים, הובילה לביקוש גובר לפסיכולוגים שהוכשרו להתמחות בפסיכולוגיה התפתחותית.
כיום בשונה מהעבר ניתן לראות את הטיפול הפסיכולוגי ואת השתלבות הפסיכולוגיים בכל המסגרות הנותנות שירותים טיפוליים לתינוקות, פעוטות וילדים בשלבים שונים של התפתחותם, כגון: מכונים להתפתחות הילד, יחידות פסיכיאטריות לגיל הרך, יחידות התפתחותיות בשירותים פסיכולוגיים חינוכיים, יחידות התפתחותיות בקהילה, ועוד
ההתמחות באחריות משרד הבריאות!
* התואר מותנה באישור המל”ג
בוגרי החוגים לפסיכולוגיה ולמדעי ההתנהגות, או בעלי תארים אחרים שהשלימו 40 נקודות זכות בפסיכולוגיה (לפי דרישת מל"ג) מכול המוסדות להשכלה גבוהה בארץ.
קבלה לתואר תתאפשר לאחר הצגת ממוצע ציוני תואר ראשון בפסיכולוגיה מעל 88, ממוצע ציוני תואר ראשון במדעי ההתנהגות (בהיקף של 54 נק' זכות בפסיכולוגיה) מעל 90, מבחן מתאם בציון 95 לפחות, וראיון קבלה קבוצתי /אישי.
הלימודים נמשכים שנתיים,
סה"כ 52 נ"ז, מהן 32 בשנה א' ו-20 בשנה ב'.
הסטודנטים בשנה א' ידרשו להשתתף בשני ימי לימודים עיוניים בקמפוס, ופרקטיקום במסגרות באזור הצפון המטפלות בתינוקות, פעוטות וילדים בהיקף של יום אחד נוסף בשבוע בסמסטר ב.
סטודנטים בשנה ב' ילמדו יום לימודים עיוני אחד בקמפוס וישתתפו בפרקטיקום במכונים ומרכזים להתפתחות הילד במשך יומיים בשבוע.
* כל סטודנט יגיש עבודת גמר או תזה למ.א. באמצע השנה השלישית מתחילת לימודיו.
התנסות מעשית - פרקטיקום פסיכולוגיה התפתחותית
במסגרת הלימודים בתוכנית יידרשו הסטודנטים להתנסות בהכשרה מעשית משני סוגים כדי להבין את עבודת הפסיכולוגים ההתפתחותיים ותפקידיהם.
התנסות ראשונה: יום אחד בשבוע במסגרות חינוכיות של הגיל הרך באזור הגליל. בהתנסות מעשית זאת ישתלבו הסטודנטים בפעילות במעונות יום, יחשפו להתפתחותם של תינוקות ופעוטים על כל גווניה, לנושאים שמעסיקים את הצוות החינוכי-טיפולי, ולאתגרים שהם מתמודדים איתם.
התנסות שניה: במשך יומיים בשבוע, והפרקטיקום יתקיים במוסדות המעניקים טיפול בשנות הילדות המוקדמת ומוכרים להתמחות על ידי משרד הבריאות. ההתנסות בפרקטיקום תתמקד בשלושת תחומי העבודה של פסיכולוגים התפתחותיים: אבחון, טיפול ועבודה מערכתית.
ההתנסות המעשית בתוכנית תלווה בהדרכה של פסיכולוגים מומחים במקומות הפרקטיקום (בשנה ב') ובשיעור מלווה פרקטיקום במכללה. בשיעור זה ידונו עם הסטודנטים בבעיות שהם נתקלים בהן, ובדרכי התמודדות עם הבעיות השונות שעולות בעבודתם המעשית.
* במידת האפשר יתבצע השיבוץ למקומות ההכשרה המעשית תוך התחשבות בבקשותיהם של הסטודנטים.
* הפרקטיקום יערך בימים שיקבעו בתיאום עם מקומות ההכשרה.
לאחר סיום ההתמחות, בוגרי המסלול יוכלו להשתלב בעבודה במגוון מסגרות.
במכונים להתפתחות הילד, יחידות פסיכיאטריות לגיל הרך, יחידות התפתחותיות לשירותים פסיכולוגיים חינוכיים, ויחידות התפתחותיות בקהילה.