ClickCease

המכללה האקדמית תל-חי החטיבה ללימודי חוץ

קורס מתמחה בייצור שמן זית

המכללה האקדמית תל-חי החטיבה ללימודי חוץ

קורס מתמחה בייצור שמן זית

המכללה האקדמית תל-חי החטיבה ללימודי חוץ מפעילה מסלול לימודים ייחודי מסוגו בארץ שנקרא  "מתמחה בייצור שמן זית". התוכנית עוסקת בכל הקשור לגידול עצי זית, ייצור שמני זית ומוצרים נלווים.

מידע נוסף

מידע כללי
עץ הזית מסמל יותר מכל עץ אחר את שורשיותו וחיבורו לארץ ישראל. הזית מופיע אינספור פעמים בתנ"ך ולא בכדי נמנה הוא על שבעת המינים שבהם נתברכה ארצנו . את תכנית הלימודים פיתח ומרכז ד"ר פתחי עבד אלהדי, לשעבר מדריך הענף במשרד החקלאות, יועץ מקצועי לענף הזית בארץ ובמדינות זרות. הלימוד מתקיים במתכונת של יום שבועי מרוכז בקמפוס המכללה האקדמית תל חי, ומועבר ע"י מיטב המרצים בתחום.

מטרות הקורס
הקורס יכשיר את בוגריו לעסוק בגידול עצי זית, הפקת שמנים ומוצרים נלווים תוך רכישת כלים בתחומי הבוטניקה, הכימיה, גידול הזית, הגנת הצומח, תהליכי עיבוד זיתים ושמן , היבטים תרבותיים לזית ולשמן ועוד. לצד הלימודים התיאורטיים וההתנסות המעשית במעבדות, ישולבו במסלול הלימודים גם סיורים מקצועיים בכרמי זיתים ובבתי בד. קהל יעד
מסלול הלימודים מיועד למגדלי זיתים, יצרני שמן הזית, לעוסקים בתחום תעשיית הזית ולכל חובבי ואוהבי שמן הזית המבקשים לרכוש ידע מקצועי ומעמיק בנושא. נושאי לימוד
המסלול יכלול מגוון רחב של קורסים, החל מקורסי מבוא: מבוא לגידול הזית, בוטניקה, הזנים השונים הקיימים בארץ ובכלל, היסטוריה של הזית, דרך תהליכי יצור, שיטות חדשות בגידול ומסיק, אנליזה מעבדה, בדיקות איכות ועד קורסי טעימות,שיווק שמן זית ועוד. משך הקורס: 120 שעות אקדמיות.
מרכז אקדמי:  ד"ר פתחי עבד אלהדי
תחומי לימוד נוספים בהמכללה האקדמית תל-חי
תואר שני - ניהול