ClickCease

המכללה האקדמית תל-חי- החטיבה ללימודי חוץ

קורס מתמחה בייצור יין

המכללה האקדמית תל-חי- החטיבה ללימודי חוץ

קורס מתמחה בייצור יין

המכללה האקדמית תל-חי החטיבה ללימודי חוץ מציעה לכם קורס מתמחה בייצור יין.

מידע נוסף

ייצור היין הינו תהליך מורכב האורך זמן רב וחייב להיעשות בקפידה, יחד עם זאת מדובר בתעסוקה מאתגרת בעלת גמול הולם. על היינן להיות בקיא בהרבה מאוד תחומים, החל ממציאת האדמה הנכונה לגידול הגפן, דרך תהליך ייצורו של היין וכלה בשיווקו לשוק היינות. התוכנית ללימודי גידול הגפן וייצור היין במכללה האקדמית תל-חי, הינה התוכנית הלימודים הראשונה והמקצועית ביותר בארץ, המציעה לכם הזדמנות ללמוד את רזי המקצוע.   במהלך שבע שנות פעילותה, סיימו אותה בהצלחה למעלה מ- 200 בוגרים מכל רחבי הארץ, מבין הבוגרים 64 פתחו יקבי בוטיק, ביניהם יקבים הזוכים להערכה רבה. בוגרים רבים אחרים השתלבו בתעשיית היין בארץ בתפקידים שונים ביקבים מסחריים גדולים וביקבי בוטיק.

הצלחתה הגדולה של התוכנית במכללה האקדמית תל-חי נובעת משילוב של מרצים מהשורה הראשונה בענף היין ובחירה קפדנית של נושאי הלימוד. התכנית כוללת קורסי יסוד: כימיה כללית ואורגנית, מיקרוביולוגיה כללית ובוטניקה; קורסי ליבה מקצועיים: גידול גפן, כימיה של יין, מיקרוביולוגיה של יין, הערכת יין ותהליכי ייצור יין - וכן קורסי העשרה: שיווק יין, יינות העולם ומפגשים עם ייננים. התיאורטיים והמעשיים להכנת יין איכותי באופן עצמאי, החל מנטיעת הכרם ועד לבחירת הבקבוק.

מטרות הקורס
התוכנית עוסקת בכל שלבי יצור היין, החל מתכנון הכרם, נטיעתו, גידול הענבים; דרך תהליכי ייצור היין, כימיה, מיקרוביולוגיה ועד קורס טעימות מקצועי והכרת ציוד היקב. התוכנית מלווה בסיורים ביקבים ובכרמים המובילים בארץ, סגל המרצים המגוון מורכב מאנשי אקדמיה, מחקר ובעלי תפקידים מובילים בענף היין.  מטרת התוכנית היא הכשרת הבוגרים להשתלבות בתחומים שונים בענף היין.

מי מתאים לקורס ייצור יין במכללה האקדמית תל-חי? קהל יעד:
הקורס מיועד לאנשים המעוניינים להשתלב בתעשיית היין, ליזמים בתחום התיירות, תיירנים המחפשים תחום משלים לעסקיהם, למתעניינים בעולם היין כתחביב ומחפשים להעמיק בתחום ולבעלי מקצוע המעוניינים בהכשרה.

מה לומדים בקורס מומחה בייצור יין במכללה האקדמית תל-חי? נושאי לימוד:
הקורס כולל הרצאות פרונטאליות בנושאים מגוונים כגון: כימיה, מיקרוביולוגיה, מיקרוביולוגיה של היין, בוטניקה, פיזיולוגיה ועוד. הלימודים משלבים סדנאות בנושא גידול ענבים בכרמים, סיורים מודרכים ביקבים, תרגול  אנליזות של יין במעבדה מקצועית במכללה בשילוב שעות רבות של טעימות יין מודרכות מיינות ישראל והעולם. משך הקורס :  היקף התוכנית הינו כ- 280 שעות אקדמיות.
מרכז אקדמי : היינן והיועץ איתי להט הינו בעל תואר ראשון בהורטיקולטורה מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות. הוא בעל תארים מתקדמים בייננות וגידול כרמים מאוניברסיטת אדלייד באוסטרליה, וכן בעל תואר מוסמך במנהל עסקים - MBA -מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
תחומי לימוד נוספים בהמכללה האקדמית תל-חי
תואר שני - ניהול