תואר ראשון בהנדסת כימיה - מסלול היין
אוניברסיטת אריאל מציעה מסלול לימודים ייחודי במסגרת תואר ראשון בהנדסת כימיה - "מסלול היין".
מסלול היין מתמקד בהכשרת ייננים וחוקרים בתחומי האגרוטכניקה והייננות, ומקנה להם ידע נרחב בתעשיות השמרים והאנזימים. לימודים איכותיים אלו, מעניקים לסטודנטים את מירב הכלים והמיומנויות להשתלבות בתחום היין הרווחי והמשגשג בישראל ובעולם, ועוסקים בתחומי האגרוטכניקה, הבוטניקה, הטכנולוגיה, הביולוגיה והכימיה של היין.
המסלול מיועד לסטודנטים השואפים להשתלב בתעשיות היין, ביקבים ובתחום הביוטכנולוגיה של היין, ואף להמשיך למחקר בתחום. תחום היין אינו נלמד כיום בארץ במסגרת אקדמית, בשל כך, סטודנטים המעוניינים להתמקצע בתחום נאלצים ללמוד לתואר ראשון או שני בחו"ל.
תכנית הלימודים כוללת מגוון עשיר של תכנים תיאורטיים והרצאות פרונטליות מרתקות, לצד תרגולים והכשרה מעשית ענפה, במסגרתה יתנסו הסטודנטים בייצור והערכת יין ביקב המחקרי ובמעבדה מתקדמת ומאובזרת לניתוח יין באוניברסיטת אריאל בשומרון.