לימודי הפקת שמן זית במכללות
הוא בריא למאכל, משתמשים בו כתרופות סבתא לכל דבר כמעט, מייצרים ממנו מוצרי קוסמטיקה ומה לא– כנראה בשל כך כבר אלפי שנים שהאנושות מתייחסת אליו בתור משהו קדוש, שבאמצעותו אפילו נמשחו מלכים, ודלקה מנורת בית המקדש. שמן הזית נחשב בהחלט למשובח שבשמנים ובחומרי הגלם לייצור מוצרים רבים. 99 אחוז משמן הזית בעולם מיוצר בארצות הים התיכון, ובעיקר בספרד, איטליה ויוון. בישראל אמנם מופקת כמות קטנה יחסית של שמן זית, אך השמן הישראלי נחשב לאחד המובחרים בעולם. ביותר מ – 300 אלף דונם נטועים עצי הזית בישראל, המפיקים כ – 18 אלף טון של שמן בכל שנה. סוגי שמן הזית נבדלים אחד מהשני בצבע, דרגת האיכות (הנקבעת ע"י מועצת הצמחים הישראלית), בטעם, וברמת הצמיגות. ישנם כמה סוגים עיקריים של שמן זית: שמן זית כתית, שמופק בכבישה קרה, כתית מעולה, כתית, כתית רגיל, ועוד.
לימודי ייצור שמן זית נועדו להקנות ידע וכלים בתחום החקלאות, טכנולוגיה של מזון, תפעול מערכות, מכונות וחשמל. את הקורס מעבירים טובי המרצים ומומחים בעלי שם בינלאומי בהפקת זמן זית. הלימודים לא רק יכשירו אתכם לייצר את השמן על כל שלביו, אלא גם יקנו לכם כלים להגדלת כמות ואיכות השמן. בנוסף על כך, בקורס ירצו גם מנהלי בתי בד, שילמדו אתכם להתאים את סוג הזית לבית הבד, איך להפעיל את בית הבד, ואפילו איך לפקח עליו. מדובר בקורס מעניין ומעשיר- שבסופו תקבלו ידע מעשי באחד הסודות העתיקים בעולם.
לימודי ייצור שמן זית נועדו להקנות ידע וכלים בתחום החקלאות, טכנולוגיה של מזון, תפעול מערכות, מכונות וחשמל. את הקורס מעבירים טובי המרצים ומומחים בעלי שם בינלאומי בהפקת זמן זית. הלימודים לא רק יכשירו אתכם לייצר את השמן על כל שלביו, אלא גם יקנו לכם כלים להגדלת כמות ואיכות השמן. בנוסף על כך, בקורס ירצו גם מנהלי בתי בד, שילמדו אתכם להתאים את סוג הזית לבית הבד, איך להפעיל את בית הבד, ואפילו איך לפקח עליו. מדובר בקורס מעניין ומעשיר- שבסופו תקבלו ידע מעשי באחד הסודות העתיקים בעולם.
מידע כללי אודות קורס ייצור שמן זית
ייצור שמן הזית מתחיל במסיק הזיתים ומסתיים בפיקוק הבקבוק עם השמן הזהוב והקסום הזה. שמן זית איכותי מכינים בבית בד, בסחיטה במכבש, בתהליך הנקרא "כבישה קרה". תחילה שוברים את הזיתים, לאחר מכן סוחטים אותם, ואז מפרידים את השמן מהמוהל. בעבר היה נהוג להפיק שמן זית על ידי סלעם שטוחים שהוכנו למכבש לסחיטת הזיתים. היום בתי הבד מצוידים במכונות חדישות וסגורות, שם הזיתים עוברים שטיפה, הפרדת עלים, ריסוק וכבישה. דרך נוספת להפיק שמן זית היא "כבישה חמה"- חימום הזיתים לטמפרטורה גבוהה ולאחר מכן סחיטתם. אם גם אתם רוצים להפיק את השמן הלא פחות מקסום הזה – כדאי לכם ללמוד בקורס ייצור שמן זית.
למי מיועד קורס ייצור שמן זית?
קהל היעד בקורס ייצור שמן זית הם בעלי מטעי זיתים, חקלאים הרוצים להעישר את תחומי ההתמחות שלהם, עובדים בתחום החלקאות ובתחום בתי הבד, וגם כל מי שאוהב את השמן ומעוניין להפיק אותו באופן עצמאי.
כמה זמן נמשך קורס ייצור שמן זית?
ברוב המכללות משך קורס ייצור שמן זית הוא כ - 120 שעות אקדמיות, והוא מתקיים לרוב ביום אחד מרוכז בשבוע (לרוב יום חמישי או שישי) למשך שלושה עד חמישה חודשים.
מה לומדים בקורס ייצור שמן זית?
תכנית הלימודים בקורס ייצור שמן זית במכללות כוללת נגיעה בתחומי הבוטניקה, כימיה, הגנת הצומח, ועוד. הלימודים יסקרו את ההיסטוריה של הזית, שיטות מסיק זיתים, כגון: מסיק ידני בשיטת החליבה, מסיק ידני בשיטת "סירוק", מסיק ממוכן בעזרת מנערת, ועוד, הובלת הזיתים לבית הבד (מספר השעות המקסימלי שבהן יש להעביר את הזיתים לבית הבד, כלי הכיבול שבהם יש לאחסן את הזיתים), הפקת השמן (שיטת הריסוק, שיטת הכבישה, שיטת הפרדת השמן מהצנטריפוגה), הטיפול בשמן לאחר התהליך, בדיקת איכות, איחסון ושימור השמן, שלב הבקבוק והעטיפה.
לצד הלימודים התיאורטיים והתנסות מעשית במעבדות, הלימודים כוללים סיורים במטעי זיתים ובבתי בד.
לצד הלימודים התיאורטיים והתנסות מעשית במעבדות, הלימודים כוללים סיורים במטעי זיתים ובבתי בד.
איזו תעודה מקבל בוגר קורס ייצור שמן זית?
בוגרי קורס לייצור שמן זית במכללות, שיעמדו בדרישות הקורס, יקבלו תעודת "מתמחה בייצור שמן זית" מטעם המכללה בה למדו.
מודעה