אם יש בכם אהבה לתחום הבישול, ואתם שואפים להפוך את התחביב למקצוע רווחי, הגעתם למקום הנכון. קורס בישול מקצועי של בית הספר דן גורמה יעניק לכם את מלוא הידע הדרוש על מנת להפוך לשפים מן השורה הראשונה.
הלימודים מתקיימים בתל אביב.
מידע כללי
לימודי בישול מקצועי של בית הספר דן גורמה בשיתוף רשת מכללות אורט, מעניקים לכם הדמנות פז לקבל הכשרה איכותית ומקיפה בתחום הבישול, ולפתח את היצירתיות הקולינריות הטמונה בכם. הלימודים בדן גורמה, מותאמים לדרישות המעסיקים העדכניות ביותר, ולסטנדרטים בינלאומיים קפדניים.
קורס בישול מקצועי מתקיים באווירה נעימה ותומכת, בכיתות מרווחות וממוזגות המצוידות בעזרי הלימוד המתקדמים ביותר. בנוסף, כל סטודנט נהנה מעמדת עבודה אישית, כך התלמידים יכולים לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם.
משך לימודים
המסלול מתקיים בשתי מתכונות:
לימודי בוקר – בין השעות 9:00-13:00
לימודי ערב -בין השעות 17:00-21:00.
תכנית לימודים
תכנית הלימודים בקורס בישול מקצועי הינה רחבת היקף, מעמיקה ומעשירה, ומשלבת שלל תכנים תיאורטיים לצד תרגולים, התנסויות וסדנאות. בנוסף לנושאים העיוניים הנלמדים במסגרת הקורס, נהנים הסטודנטים מהשתתפות בסיורים מקצועיים בתעשיית המזון, ומשיעורי שטח במסעדות. כמו כן, קיימת אפשרות לתקופת סטאז' במסעדות המובילות בישראל.
בין נושאי הלימוד:
- מסעדנות - תורת התפריט, סדנאות תפריט אישי- סל מוצרים, סדנאות מסעדה, פס חם, קר, צ'קר, יינות.
- עקרונות מתקדמים - בישול ספא (SPA), שרקוטרי - Charcuterie (הכנת נקניקיות, כבישת דגים וכו'), חקלאות אורגנית, - --- עקרונות קולינאריים מתקדמים (מעבדה), בישול לאלף, עיצוב מזון והכנה למדיה, המחשב בשירות השף ועוד.
- פטיסרי - יסודות האפייה והקינוח.
- מבוא לגסטרונומיה - פזיולוגיה של הטעם, מושגי יסוד מקצועיים, תברואה ובטיחות מזון, מינוחים מקצועיים ושפת הבישול.
- שיטות בישול וטכניקות עבודה - מיומנות הסכין, שיטות בישול, צירים, רטבים ומרקים, המטבח הקר.
- קצבות – פירוק בקר, עופות ודגים.
- חשיפה למטבחי העולם - גריל עולמי, מטבחי אסיה, מטבחי דרום מזרח אסיה, המטבח היפני, המטבח הצרפתי, המטבח האיטלקי, המטבח האמריקאי ועידן הפיוז'ן, סושי, המטבח היהודי, מטבחי הים התיכון ועוד.
תעודה
למסיימי התכנית שיעמדו בכל הדרישות, תוענק תעודת גמר מטעם בית הספר דן גורמה בשיתוף עם רשת מכללות אורט.